Преминете към основното съдържание

Джорджо Армани с остро изказване

Дизайнерът призовава за мъжете да бъдат мъжествени, а жените - естествени
Джорджо Армани
Джорджо Армани © ImaxTree

Преди време много представители с нетрадиционна ориентация се обидиха на изказванията на Доменико Долче и Стефано Габана, в които те критикуваха осиновяванията на деца от еднополови двойки. Днес самият Джорджо Армани е заплашен да изпадне в немилост, заради негово изказване в интервю за The Sunday Times Magazine. 80-годишният дизайнер коментира маниера на обличане на хомосексуалистите.

Хомосексуалистите също са 100% мъже, което означава, че е неадекватно да се обличат женствено. Кога човек се облича по начин, по който демонстрира: „Ей, вижте, аз съм гей“? За мен това е чуждо. Мъжът трябва да си остане мъж!“, заявява Армани.

В същото интервю Армани споделя и възгледите си за прекаленото увлечение на някои мъже по оформянето на мускули в спортната зала: „Не обичам паветата - тези, които прекаляват с фитнеса. Харесват ми здравите поддържани тела и хората, които се грижат за себе си, но не се превръщат в планина от мускули.“

Не само мъжете са в обсега на изказването на Армани. Той съветва жените да са по-натурални и нарича пластичната хирургия „идиотщина“: „Ако имате малки гърди, не е задължително да ги правите големи. На мен лично ми е приятно да гледам естествено изглеждащи жени. Трябва да имаш смелост да остаряваш и да престанеш постоянно да се жалваш, че младостта си отива.

Армани винаги е бил известен със своите резки и смели изказвания, включително и по адрес на звездите. През март той нарече пред медиите Мадиона „сложна“, а Ана Уинтър „непрофесионалист“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser