Преминете към основното съдържание

Днес губим почва под краката си - потъваме в "Камъни"

Изкуство на открито в големия град
© press

Потъваме в най-новата инсталация на Иван Мудов, отнасяйки в обувките си малки камъчета градска настилка с въпроса за мястото на изкуството в публичните пространства на съвременния метрополис.

Инсталация на художника ще бъде открита в 18:00 ч. в алеята до езерото в градината на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”.

Публиката на “Камъни” е поканена буквално да загуби почва под краката си и да преживее ходенето като предизвикателство към възприятията.

Настилката е типична за външните градски пространства и не подсказва нищо необичайно, а по-скоро подканва публиката да продължи пътя си и да премине през нея.

Веднъж стъпили върху камъчетата обаче, те няма да отвърнат с твърдостта и солидността, която очакваме от земята.

Иван Мудов неведнъж е предизвиквал установените очаквания и е поставял публиката си в ситуации, които демонстрират абсурдността на навици, правила и конвенции. Произведенията му често манипулират и трансформират ситуацията на гледане и възприемане на изкуство

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser