Преминете към основното съдържание

Доказано: фитнесът e афродизиак и помага при зачеване!

Освен това подмладява с 10 години, ако спортувате 5 пъти седмично по 30 минути, твърдят учени
След фитнес 60% от жените имат по-висок сексуален апетит.
След фитнес 60% от жените имат по-висок сексуален апетит. © iStock

Спортът е най-добрата прелюдия към секса, доказва проучване. Експерти от Университета в Чикаго са изследвали връзката между фитнеса и секса при 500 жени на възраст от 18 до 45 години. За тях е била изготвена тренировъчна програма с аеробика, тичане или каране на велосипед.

След физическите упражнения при 60% от участничките в експеримента е регистриран по-висок сексуален апетит. Това се дължи на факта, че спортът повишава нивата на хормоните, които отговарят за сексуалното желание.

Друг, по-малко известен ефект от тренировките, е, че те изострят обонянието. В резултат на това усещаме по-силно феромоните – съставка на потта, която действа възбуждащо. И не забравяйте, че сексът също е спорт – изгаря калориите, тренира сърцето и помага за духовното ни равновесие.

СПОРТУВАЙТЕ, ЗА ДА ЗАЧЕНЕТЕ

© iStock, Ако искате да забременеете, посещавайте по-често фитнес залата, съветват учени.

Ако искате да забременеете, посещавайте по-често фитнес залата. Това съветват харвардските учени д-р Хорхе Чаваро и д-р Уолтър Уилет. Физическото натоварване във фитнеса според тях трябва да бъде с продължителност най-малко 30 минути и да включва аеробна, силова тренировка и стречинг. А след спорта - скачайте под завивките, но не за да поспите!


И ОЩЕ ЕДИН ПЛЮС: СПОРТЪТ ПОДМЛАДЯВА С 10 ГОДИНИ!

Раз-два, три-четири и старостта закъснява с 10 години. Магията на вечната младост се крие във физическата активност, твърдят британски учени. Изследването им обхваща над 2400 души. Хората, които спортуват по 30 минути най-малко пет пъти седмично, са биологично по-млади с 10 години от тези, които водят заседнал живот. Ефектът от „подмладяващите процедури“ е налице независимо от възраст, пол, социално положение и телесно тегло. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser