Преминете към основното съдържание

Доказано от учените: при жените ревността е сляпа

Освен това причинява главоболие, безсъние и болки в корема. Вижте защо!
Разяждащото чувство компрометира зрението.
Разяждащото чувство компрометира зрението. © iStock

Патологичната ревност води до биохимични реакции в организма. Те могат да причинят главоболие, безсъние и болки в корема, убедени са германски и италиански учени. При натрапчив страх да не бъдеш излъган например спада нивото на хормона на щастието серотонин, твърдят невропсихиатри от университета в Пиза.

Колегите им в Германия пък изследвали доброволци, които страдат от безсъние, и установили, че 90% от анкетираните са ревниви.

Точно под носа

Най-новото проучване в тази област доказа, че при жените разяждащото чувство може да намали тяхното зрение. В експеримента, проведен от американски учени в щата Делауеър, двойки партньори разглеждали снимки на екраните на различни компютри.

Дамите гледали скучни природни пейзажи, докато в тяхно присъствие мъжете им се наслаждавали на кадри на голи жени и ги обсъждали. Оказало се, че колкото по-ревниви били участничките, толкова по-трудно виждали какво точно има на екрана пред тях.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser