Преминете към основното съдържание

Доха - синоним на модерната архитектура и лукса

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Днес се пренасяме в Близкия Изток, по-конкретно в столицата на Катар, която провокира любопитството ни с екзотичната си културата и с топлото си време. Град Доха е познат и като синоним на модерната архитектура и лукса, които привличат целогодишно туристи от цял свят, но в сравнение с Дубай и Абу Даби, които са отметнати в списъка на почти всички пътешественици, то Доха остава малко встрани от вниманието, което всъщност заслужава.

Катарската кухня е вдъхновена от вкусовете и подправките на региона и ако искате да опитате някои автентични местни храни, не пропускайте да пробвате „Херейс“ – много вкусно ястие от района на Персийския залив, приготвено от пшеница, смесена с месо. Друг ароматен специалитет е „Мачбос“ с пиле и ориз.

Една от най-емблематичните сгради в Доха е Музеят на ислямското изкуство, който помещава най-голямата колекция, обхващаща 1400 години. От другата страна се намира „Перлата“ – град в града, пълен с дизайнерски магазини, луксозни апартаменти и ресторанти, построени на изкуствен остров.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser