Преминете към основното съдържание

Домът на Катя Лекарски в Африка

Къщата на известната българка в Кейптаун бе представена от един от най-авторитетните блогове за дизайн

Един от най-авторитетните блогове за дизайн Apartment Therapy представи дома на българския модел Катя Лекарски, която със семейството си живее в Африка от около 6 години.

Катя, съпругът й Чад и дъщеря им Мила живеят в прекрасна вила във викториански стил, към която има и очарователна градина с гъста растителност. Интериорът на къщата създава усещането сякаш сме във френски апартамент, но това не е случайно – Катя е пътувала много по света, но дълги години е живяла в Париж.

Тя споделя, е за дизайна на дома й в Кейптаун е помогнал баща й Андрей Лекарски - известен български скулптор и художник. Голяма част от мебелите семейството на Катя купува от винтидж пазари, като по този начин се създава неповторима бохемска атмосфера.

Пред екипа на Apartment Therapy Катя споделя, че нейната страст е обзавеждането и оформянето на вътрешното пространство на къщата. Докато съпругът й Чад е изцяло отговорен за градината. Вдъхновението си те намират в парижките очарователни домове и балкони, в дзен пространствата и артистичната еклектика.

Любимите им детайли в дома им са: градината, вътрешният двор, високият стол за хранене на дъщеря им, диванът и викторианската черна камина.

Най-добрите съвети за интериора на дома, които Катя споделя са: „Не бързайте да избирате стила на дома си само с един поглед. Дайте време пространството да ви „проговори“ само. Може да усетите пространството, като ходите из него, обикаляте стаите, двора, поддържате го. Опитайте се винаги да гледате на нещата от различна гледна точка. Осигурете светлина от различни източници.“

Снимки: Lana Kenney

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser