Преминете към основното съдържание

Домът на Уорън Бъфет – изненадващо скормен

Милиардерът продава старата си къща на плажа в Калифорния
Къщата на Уорън Бъфет на плажа Лагуна Бийч в Калифорния днес се продава за 11 милиона долара.
Къщата на Уорън Бъфет на плажа Лагуна Бийч в Калифорния днес се продава за 11 милиона долара. © elledecor.com

Милиардерът Уорън Бъфет е купил къща на плажа Лагуна Бийч още през 1971 г. за 150 хиляди долара. Днес я продава за 11 милиона. Към къщата, която е в затворен комплекс, днес има 6 тенис кората, басейн и частен плаж с игрище за плажен волейбол. Въпреки значителните подобрения на къщата, тя остава със скромен интериор – с бял ламиниран паркет и сив мокет. Не е изненадващо, като се има предвид прословутата пестеливост на Бъфет.

Къщата е кушпена от милиардера за първата му съпруга, но всъщност се превръща в място, в което той е обичал да си почива при многобройните му „бягства“ от семейната атмосфера. По-късно той купува и съседните къщи, за да игнорира вероятността от неприятни съседи. Къщите са свързани помежду си със стълби.

Съпругата на Бъфет умира през 2004 г и от тогава той не е ходил в къщата. През 2005 г едната от свързаните къщи е продадена. Днес за продан е обявена и другата.

В наши дни 86-годишният Уорън Бъфет живее предимно в Омаха, Небраска.  

Още по етикети

лайфстайл , интериор
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser