Преминете към основното съдържание

Домът през 2018 е обзаведен в стил... уаби-саби

Дом не се гради, за да е идеален, а за да бъде изпълнен с живот, гласи повелята на новия тренд. Най-накрая нещо удобно!
Идея от PIB (pib-home.co.uk)
Идея от PIB (pib-home.co.uk) © pressloft.com

Вдъхновен от японската философия за откриване на красотата в несъвършенството – уаби-саби, новият стил в интериорния дизайн насочва поглед към пукнатините, неправилните форми, неравномерните цветове. Намачканите ленени чаршафи и дори неоправеното легло също са уаби-саби!

Индустриално излъчване

Един от вариантите, при който уаби-саби се налага все по-успешно, е дизайнът с индустриално излъчване.

© pressloft.com, Идея от Muuto (muuto.com)

Сивият бетон едновременно създава усещане за недовършеност и е идеален неутрален фон, на който се открояват нестандартните форми. Минимализмът тук е препоръчителен.

Земен лукс

Уаби-саби и дърво е другата актуална комбинация. Освен към минимализма, тук можете да залитнете и към една много по-уютна, рустикална интерпретация на тенденцията.

Естествените материи, ръчната изработка, дизайнът, вдъхновен от природата, както и всичко, което отличава автентичния дом от необитаемия шоурум, са част от актуалния стремеж към т.нар. „земен лукс“.

Орех, палисандрово дърво, манго – тъмните дървесни тонове изместват „блондините“ на скандинавския стил, които бяха популярни през последните години.

На ръка

Перфекционизмът е скучен! Да влязат несиметричните форми и неравномерните щрихи боя с ефект на собственоръчно производство.

© pressloft.com, Стол Nordic Clouds от PIB (pib-home.co.uk)

Още идеи за уаби-саби обзавеждане – вижте в галерията по-надолу, а за това, кои са другите интериорни трендове за 2018 – четете в новия брой на ELLE!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser