Преминете към основното съдържание

Драма ли е един шамар?

На този въпрос отговаря кампанията срещу насилие над жени "Заблуди в любовта" на Българския фонд за жените и AVON

Преди броени дни Българският фон за жените стартира кампанията „Заблуди в любовта“, която има за цел да обърне внимание на признаците на насилие и да подтикне жените да бъдат по-смели и по-обичащи самите себе си. Инициативата се реализира с подкрепата на AVON България като част от тяхната „Мисия срещу насилието над жени и момичета“, а зад творческата реализация стои безвъзмездният и отдаден труд на рекламна агенция Direct Media KRES.

Въпреки стряскащата статистика, че всяка трета жена в България е жертва на насилие, както и ескалацията на убийства на жени през последните месеци (35 убити от близък до тях мъж или партньор само за 2018 г.), липсват достатъчно ефективни кампании срещу насилието над жени и домашното насилие, а превенцията е най-важното оръжие срещу този проблем.

„Заблуди в любовта“ включва серия илюстрации, в които акцент са клишетата, с които се оправдава насилието над жени. „Аз го предизвиках. Аз съм си виновна“, „Той ще престане, ако спра да излизам без него“, „Е, хайде, един шамар не е драма“ - са само част от най-серизоните заблуди, на които често са подвластни младите жени. Търсейки любовта, те са склонни да оправдават или прикриват, пренебрегват или приемат първите признаци на насилие.

На сайта на кампанията www.LoveErrors.bg са посочени различните видове тормоз, защото насилието не е само физическо, както и контакти за спешна помощ и консултация. Информацията ще бъде разпространявана и чрез специално създадените профили във Facebook  и Instagram.

Междувременно и вие можете да помогнете за събирането на средства за кампанията на AVON „Мисия срещу насилието над жени и момичета“, като закупите продукт от серията срещу насилие над жени при представител на марката или онлайн тук

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser