Преминете към основното съдържание

Страховит инцидент във въздуха със самолета на Елтън Джон

Три опита за приземяване и аварийно кацане в кошмарна буря.

Частният самолет на Елтън Джон претърпял хидравлична повреда на 10 000 фута височина, съобщи Sun. Наложило се е пилотът да кацне принудително в ден, в който вятърът достигнал скорост 80 мили в час.

Малко след 10 часа сутринта във вторник, сър Елтън отлетял от летище Фарнборо в Хемпшир, но около час след началото на полета, недалеч от брега на Южна Ирландия, пилотът трябвало да направи обратен завой.

Частният самолет на певеца се върнал във Фарнбъро, където го очаквали екипи на линейка, пожарникари и полиция.

Свидетелят на инцидента, Филип Томсън, споделя пред изданието: "Ужасното време и страховитите пориви на вятъра направиха кацането почти невъзможно. Имаше два неуспешни опита за кацане."

Той допълни, че при първия опит за кацане самолетът е бил изблъскан от вятъра. „Беше на половината път по пистата, когато пилотът се отказа и трябваше да издигне машината отново във въздуха.”

След това пилотът подвел самолета за втори опит, но в този момент бурята била най-силна. „Вятърът на летището беше хоризонтален и самолетът се люлееше от едната до другата страна от вятъра“, обясни очевидецът.

„Пилотът направи смел опит да кацне „врязавайки“ самолета в бурята. Но не успя и трябваше да се отправи обратно нагоре.“

Едва когато пилотът се опитал да кацне за трети път, самолетът успя да се приземи безопасно - за голямо облекчение на всички на летището.

За щастие, по време на инцидента нямало пострадали, а сър Елтън успял да хване по-късен полет за Ню Йорк, където имал планирано участие. По-късно той влезе в Twitter, за да потвърди, че е пристигнал, като написа: "Здравей, Ню Йорк! Ще се видим @TheGarden тази вечер #eltonfarewelltour."

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser