Преминете към основното съдържание

Дрехи от портокалови кори, ананасови листа и водорасли

Какво ще пазарувам от новата колекция на H&M Conscious Exclusive.
© hm.com

Последната осма колекция на H&M Conscious Exclusive ни води една стъпка по-близо до бъдеще с продукция с повече отговорност към планетата. Шведският гигант, който е един от пионерите на пазара за fast fashion, този път представи изключително иновативни и щадящи природата материали с произход, който на първи прочит звучи почти невероятно. 

Сред роклите от органична коприна, рециклиран полиестер и лиосел, откриваме още: сандали с подметка от пяна, изработена от биомаса от водорасли, чиято производство подпомага почиствена и възстановена околна среда.

 

© hm.com 

 

 

Намираме и естествена тъкан от влакна от ананасови листа - вторичен продукт от селскостопанското производство, който в крайния си вид прилича на обработена животинска кожа.

 

© hm.com

 

 

Не на последно място, разработена е материя от корите на цитрусови плодове, които пък са вторичен отпадък при производството на сокове. Блузата от тази материя със сигурност е любимата ми част от колекцията.

 

© hm.com

 

 

И докато цените са на нивото на специалните годишни колаборации, които H&M прави с луксозни модни къщи, тук става въпрос за една възможност да притежаваме дреха от уникална материя и да направим една малка крачка към екологични материали и по-малко замърсена планета. Затова и за мен е важен примерът, а именно - колко много и неочаквани възможности за рециклиране на отпадъци съществуват.

Ето останалите ми любими модели от колекцията, която очакваме онлайн и в H&M Витоша 6 (София) на 11 Април:

 

 

© hm.com

 

 

Рокля от лиосел и коприна Пола от лиосел и метализирани влакна | Бански от рециклиран полиестер и еластан

 

 

Цялата колекция ТУК

 

 

INSTAGRAM: @MADLENDN 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser