Преминете към основното съдържание

Древните философии, които ни учат как да правим по-добър секс

Тантра и веда имат няколко полезни съвета за вашето либидо

© iStock

Ако се стремите не просто да поддържате сексуалната си активност на високо ниво, но и да усъвършенствате своите еротични навици и да изучите собствената си сексуална природа, трябва да отделите внимание и на духовната страна на въпроса. Най-древното учение за сексуалността и нейното влияние върху човешкото създание е тантра. Особено важни при нея са правилното дишане и медитацията, които помагат да се освободим от вътрешното напрежение и да се научим да контролираме вниманието си, което е особено важно за дълбочината на усещанията. Заедно с партньори си се запишете на мастър клас по тантра и пробвайте една от най-ефективните й техники – „дишане на любовта“. Тази медитация ще ви помогне да обмените енергия и да се отворите един към друг на по-дълбоко ниво.


© iStock

Женската сексуалност се изучава подробно и в индийските древни свещени писания – Веди. В тях пише, че привлекателността на жената зависи от това, какво количество лунна енергия притежава, защото именно тя привлича силния пол. За да натрупате такава енергия, Веди препоръчва да се откажете от агресивното мъжкарско поведение, да приемате хората и действителността такива, каквито са, да бъдете добри, да се занимавате с благотворителност, да се грижите за близките си, за животните и за природата, да готвите с любов и да раздавате храната. А за да се научите да обичате себе си и да повишите увереността в собствените ви възможности, е важно да се обличате в красиви дрехи, да си правите масажи и маски, да нанасяте масла върху кожата си и да се гримирате. Според Веди сексуалната енергия и енергията на творчеството в същността си са едно и също нещо и затова рутината ги убива. За да не допуснете това, е нужно да правите неща, които никога не сте правили, и да развивате своите таланти. Бъдете открити към света и той ще се отвори за вас. Ако следвате тези препоръки, не само ще събудите сексуалното си желание, но и ще подобрите живота си като цяло.

Още по етикети

секс , любов , либидо
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser