Преминете към основното съдържание

Дрейк отказа две престижни номинации за Грами 2022

Защо музикантът поиска да бъде изваден от списъка с номинирани за най-престижната награда в бранша?

Дрейк доброволно оттегли две от номинациите си за "Грами-2022", съобщава Variety. Тази година музикантът беше номиниран за най-добър рап албум и най-добро рап изпълнение. Според изданието решението за отказ от номинация е взето от самия изпълнител и неговите мениджъри. След оттеглянето му в тези две категории няма да има кандидати, които да го заместят.

Напускането на Дрейк последва други скорошни промени в номинациите за Грами 2022: Мерилин Менсън загуби една от потенциалните си награди („Най-добра рап песен” с участието на Кание Уест) поради промени в титрите на композицията. Освен това Тейлър Суифт, Джак Антоноф и Ани Кларк (известна още като St.Vincent) неочаквано бяха лишени от номинациите си за „Албум на годината” по решение на организаторите.

Постъпката на Дрейк обаче не може да се нарече сензационна. В миналото изпълнителят вече открито изказа недоволството си от Грами и Звукозаписната академия. След като The Weeknd не получи нито една номинация за Грами 2021, Дрейк написа в своя Instagram: „Мисля, че трябва да спрем да бъдем шокирани всяка година от колосалната разлика между впечатляващата музика и наградите и просто да признаем, че това, което някога е била най-добрата форма на признание, вероятно вече няма никакво значение за артиста. Това е страхотен момент някой да започне нещо ново, което можем да предадем на бъдещите поколения."

През 2019 г. Дрейк присъства на наградите Грами, но отхвърли предложението да пее на церемонията.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser