Преминете към основното съдържание

Dries Van Noten представи колекцията си с чувствен и драматичен танц

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Ван Нотен събра 47 танцьори и модели на сцената на театър deSingel в Антверпен, за да покаже новата си есенно-зимна колекция. Модното шоу е заснето от режисьора и фотограф Каспер Сеерсен. Чувства се силната емоция, изрезена чрез движенията на тялото. "Усеща се как моделите и танцьорите искат да кажат нещо с тялото си. Дори някои модели надминаха професионалните танцьори. Мисля, че Каспър наистина успя да улови тази енергия", казва Нотен.

Според него е правилно дизайнерите да не се връщат към старите традиции за представяне на колекциите, дори когато мерките бъдат премахнати и се справим с пандемията. Нотен смята, че модните шоута имат нужда от промяна, а не просто да се показват модели, които дефилират нагоре-надолу по подиума. Живеем в дигитална епоха, която има възможност да се развие още повече. Идеята да се презентират и снимат дрехи в движение, в различни ситуации, на различни типове хора, е много по-впечатляваща, според дизайнера.

"Наистина ли искаме да се върнем към старите модни дефилета? 50 поредни момичета, които са на 16-18 години, с перфектен размер? Както и да е, за юни и септември не искам дори да мисля за модни представления. Не знам дали ще изпитам нужда да правя ревю. Новите ми колекции няма да бъдат показвани както преди. Мисля, че това време свърши и никой няма нужда да вижда отново такъв цирк. Мисля, че сега има повече реалност и интензивност с видеоклиповете и снимките, и с начините, по които моделите могат да изразят себе си. Чувствам се добре и съм доволен от това, което направихме", казва Ван Нотен.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser