Преминете към основното съдържание

Думите, които карат мъжете да се чувстват несигурни

Случвало ли ви се е думите ви неволно да засегнат партньора ви? Защо невинен коментар понякога може да го разстрои? Вижте как с думите си може да накарате мъжа до вас да се чувства несигурен.

Ти просто ревнуваш

Ако мислите, че партньорът ви изпитва ревност, едно от най-лошите неща, които можете да направите, е да го заявите на висок глас. Никой не иска да бъде осъждан за емоции, които са напълно човешки. Ако вашият партньор ревнува, той трябва да се научи да изразява това конструктивно и трябва да му предложите подкрепа, а не да го карате да се чувства по-зле.

Ако смятате, че партньорът ви е ревнив, кажете му, че няма от какво да се притеснява. А ако изразява своята ревност по начин, който ви наранява или е разрушителен (крещи, отдръпва се, напада други хора), изчакайте, докато се успокои, за да говорите за начина, по който той реагира. Но не чакайте да е напълно спокоен преди да му предложите подкрепата си.

Ако не бяхме заедно, щях да...

Партньорът ви не иска да се чувства така, сякаш ви задържа да правите това, което искате. Въпреки че това твърдение може да не изглежда пряко обвързано с провокиране на ревност, когато предполагате, че бихте били по-щастливи без партньора си, вероятно ще го накарате да се притесни дали сте отдадени на връзката ви, или не. Ако има нещо, което смятате, че пропускате, потърсете начини да го постигнете и помолете за подкрепа. Ако искате той да промени нещо, просто попитайте – и бъдете готови да направите някаква промяна или компромис за него.

Бъди мъж

Мъжете са възпитавани да крият чувствата си и да не показват своята уязвимост, но за да имате щастлива, пълноценна връзка, искате партньорът ви да е готов да споделя с вас, нали? Фразата „бъди мъж“ ще го накара да се почувства несигурен и няма да иска да споделя. Тя внушава, че ако човек е уязвим и изразява нежни емоции, е дефектен.

Не знаеш как да слушаш

Понякога може просто да искате партньорът ви да ви изслуша и може да е разочароващо, когато вместо да съпреживява, той предлага решения за вашите проблеми. Даването на решения обаче не означава, че той не слуша – това просто означава, че той не слуша по начина, по който вие бихте желали. Обяснете му, че бихте искали той просто да ви слуша, без никакви тълкувания или жестове, които да ви помогнат да направите промени.

Ти си точно като всички останали

Ако му кажете, че е точно като всички останали, той ще се почувства така, сякаш го сравнявате с предишни партньори, и ще бъде разочарован, че не му давате справедлив шанс. Жените, които са имали негативен опит във връзките си, могат неоправдано да винят други мъже за това. Вместо това, работете за изцеление от миналите предателства. Вместо да сравнявате поведението на партньора си с мъжете от миналото ви, можете да използвате тази връзка, за да постигнете желанието си за любов и подкрепа.

Моят приятел е страхотен

Колкото и зрял да изглежда партньорът ви, твърде е възможно приказките ви за привързаност към платоничния ви приятел да го правят несигурен. Мъжът е конкурентен по природа и идеята за сравнение между него и някой, който на теория би могъл да представлява романтична конкуренция, вероятно ще го накара да се почувства несигурен. За да го накарате да се чувства по-сигурен, след като споменете за приятеля си, му напомнете едва доловимо колко сте щастлива с него, за да противодействате на евентуални негативни чувства.

В сравнение с други мъже, ти си...

Вероятно не ви харесва да бъдете сравнявани с други жени, така че не е чудно, че и партньорът ви ще се чувства зле, ако го сравнявате с други мъже. Естествено е да го сравнявате в ума си с другите мъже – просто запазете тези мисли за себе си, за да не го нараните. Дори да го сравнявате с някой друг по учтив начин, вие пак го карате да се чувства несигурен. Особено ако го сравнявате с бивш, което почти неизбежно ще го накара да се чуди за вашите чувства.

Защо не можеш да направиш нищо правилно?

Обобщаването и казването на партньора ви, че не може да направи нищо правилно, е сигурен начин да го накарате да се почувства зле.

Вместо да го обвинявате за всичко, коментирайте конкретната ситуация, и то в първо лице. „Разстройвам се, когато поставяш в съдомиялната машина неща, които не могат да се мият в нея, дори след като сме го обсъдили“. Можете да помогнете на партньора си да се справи по-добре следващия път, вместо да го карате да се чувства некомпетентен.

Не печелиш достатъчно пари

Ако обвините половинката си, че не изкарва достатъчно пари, той ще се почувства разочарован и несигурен, а вие ще изглеждате алчна и егоистична. Дори във връзка, основана на любов, доходът може да бъде чувствителна тема. Вместо да обвинявате партньора си, че не печели достатъчно пари, работете заедно, за да подобрите финансовото си състояние. Ако парите са проблем в дома ви, отделете време, за да поговорите как можете да печелите повече пари.

Понякога е това, което не казвате

Въпреки че е съществено да избягвате да казвате неща, които ще направят партньора ви несигурен, също толкова важно е редовно да му казвате, че го цените. Ако мъжете усещат липса на комплименти, признателност или любов от партньорката си, това може да ги накара да се чувстват несигурни по отношение на връзката. Показвайте и казвайте колко много го цените и какво означава той за вас.

Още по етикети

партньорство , връзка
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser