Преминете към основното съдържание

Два супер сладки десерта без захар!

Дава ни ги шеф Аликс Борнон, посланик на Lavazza

Аликс Борнон, новият посланик на Lavazza
Аликс Борнон, новият посланик на Lavazza

Французойката Аликс Борнон е сред най-младите иноватори в света на кулинарното изкуство. Когато е на 13, тя научава, че е диабетик. На 25 постига една от мечтите си – открива свой бутик за сладкарски произведения Les Belles Envies в Париж. Кулинарните й шедьоври са с контролиран гликемичен индекс и са подходящи за диабетици.

Днес Аликс е на 27 г. и е част от клуба на посланиците на Lavazza. С продукти на италианската марка за кафе тя създава ексклузивни рецепти като Perle de Cafe и Coffee Tie-Break:

Perle de Cafe

(гликемичен индекс – 19)

Съставки: брашно от лупина, пълнозърнесто пшенично брашно (Т80), какао на прах, еспресо Lavazza Tierra Brasile 100% арабика, маскарпоне.

Описание: Perle de Cafе е перфектна комбинация от какаов сладкиш, напоен с еспресо кафе Lavazza Tierra Brasile 100% арабика, обвит в крем маскарпоне и глазура. Зад лъскавия вид, напомнящ за бижу, има смесица от текстури и вкусове, които засилват всички нюанси на кафето. Брашното от лупина е без глутен и има нисък гликемичен индекс от 15. Пълнозърнестото брашно е с високо съдържание на фибри. При кулинарна обработка то увеличава ефекта на ситост и забавя притока на захар в кръвта. Освен това, ограничава натрупването на мазнини, въпреки че е богато на витамини и минерали.

Coffee Tie-Break

(гликемичен индекс – 18)

Съставки: пълнозърнесто пшенично брашно (Т80), яйца, кокосова захар, стрити на прах лешници, лешникова паста, какаово масло, еспресо Lavazza Tierra Brasile 100% арабика, пюре от маракуя.

Описание: сърцевина от млечен шоколад и лешници, напоена от еспресо Lavazza Tierra Brasile 100% Арабика, бяло шоколадово покритие с печени лешници, шоколадова декорация с топка от пюре на маракуя.

Специално интервю с Аликс Борнон четете в новия брой на списание ELLE, който излиза на 20 юни!

Още по етикети

рецепти , гурме , ,
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser