Преминете към основното съдържание

Дж. Армани: Разсъждавам върху промените в света, мислейки какво мога да направя

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

След ужасяващата новина за нахлуването на Русия в Украйна, започнахме да виждате символи на война навсякъде. Колекцията на Emporio Armani е проектирана преди седмици, но нейните военни елементи – барети, ботуши, якета, колани, закопчани около талията – нямаше как да не послужат като зловещо напомняне за страшната реалност. Тъй като тази индустрия отразява събитията от заобикалящия я свят, през този сезон в част от колекциите витаеше мрак, с препратки към зловещия блясък, проявяващ се по пистите.

От друга страна много от дизайнерите на висша мода показаха и доста оптимистични колекции с ярки цветове и принтове. Другата половина от есенните идеи на Armani e именно такава. „Работя и поддържам вдъхновението си. Опитвам се да разсъждавам върху това как се променя светът, мислейки какво мога да направя с работата си, за да проследя тези промени“, пише Джорджо Армани в имейл, преди да се появи новината за руската инвазия. Колекцията му увеличи обема на блясъка, залагайки на ефектни парти визии с пайети.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser