Преминете към основното съдържание

Един по-различен новогодишен списък

Тази година премина някак летаргично. И въпреки че 2021г. вече чука на вратата ни, 2020г. сякаш все още не е започнала.

Всяка година, преди да настъпи официалният й край, си правя списък, който да следвам през следващата. Нещо като The Dream Book на Биянка Стратфорд от „10 things about you”, обаче в по-краткосрочен вариант. Обикновено си изпълнявам целите, но за 2020 като че ли наклонът е отрицателен. Да, промених диетата си, но вместо по-здравословна, аз я уплътних с комфортна храна (пица и бургери). Промених си спортния режим, но вместо да бъда още по-активна, спрях дори да излизам от вкъщи. Бях решила да стана и по-социална, а всъщност направих точно обратното. От интроверт, достигнах степен „Мега интроверт”. Едва си спомням какво е да общувам с живи хора вече.

Е, 2021г. почти е тук, така че е време за нов списък. И този, давам обещание пред себе си, ще го следвам стриктно! Ето какво залагам в него:

1. Да отделям повече внимание на приятелите си.

Да сте затворени по цял ден сами със себе си води или до гениални идеи, или до тотален разпад. Вглъбявате се в личността си и ако имате нарцистични наклонности, както аз, някак спирате да отдавате значение, че и другите същества също дишат и имат свои проблеми. Светът се върти около Аз, Аз и пак Аз и в един момент осъзнавате, че сте забравили да попитате близките как са. Та целта ми за тази година е да изкореня себичността си и да се интересувам повече от живота на любимите ми хора. Да, те наистина водят и свой собствен живот, който грам не се ръководи от това, че пак съм преяла и се чувствам виновна пред себе си.

2. Да не ям джънк

Това обещание си го давам всяка година и обикновено го спазвам. Освен тази. През 2020г. чиспът е моят крал, тортата е знатна царкиня, а шоколадът е приказно щастие. Пред тяхната мощ аз се прекланях като най-верен поданик цяла година. По няколко пъти на ден. И казвам СТОП!

3. Да започна пак да тренирам

Този план вече е в действие. Накупих си разни уреди за домашни тенировки, като въже, ластици, топка и тежести и познайте какво – ползвам ги! Малко насила се случват нещата, но в края на тренировката се чувствам добре, та планирам да продължавам в същия дух.

4. Да не ме е страх

Не, нямам предвид да се впускаме в безрасъдни опасности, но нека сме честни. Понякога сами си налагаме граници, защото ни е страх от отказ. Като например да си поискаме увеличение на заплатата. Или да си признаем, че поведението на човека срещу нас не ни е приятно. Или просто да си кажем, че обичаме някого, въпреки че е възможно той да не отговаря на чувствата ни. Често резултатите от поетия риск са по-благотворни от това да стоим в ъгъла. Поне сме опитали, нали? Пък и всички оцеляхме след тийнейджърския период. Значи можем да преживеем няколко „Не”-та.

5. Да съм по-разумна

Онлайн шопингът е благодат и проклятие! Напоследък съм засипана с какви ли не реклами за продукти, които не ми трябват, но искам. И колкото повече стоя вкъщи, толкова по-слаб ми става ангелът, а това не се отразява добре на кредитната карта. Хубавото е, че се усетих навреме и изтеглих приложение, с което да си следя разходите. След всяка покупка отбелязвам за какво съм харчила и в края на месеца мога да си направя равносметка кои покупки могат да бъдат редуцирани.

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser