
Приготовление 15 минути, замразяване 30 минути.
Необходими продукти (за 4 порции):
- 150 г ягоди
- 125 г малини
- 1 малка краставица
- 3 с.л. захар
- 4 листа от мента
- Желатин
За сорбето:
- 500 г обелена и изчистена от семките краставицата
- 200 г кристална захар
- 5 завъртания на мелничката за черен пипер
Начин на приготвяне:
Пригответе плодовете: измийте плодовете и ги разрежете на две. Измийте, подсушете и нарежете на ситно листата мента. Измийте и нарежете на ситно малката краставица. Смесете плодовете, краставицата и ментата, разделете ги в 4 купички. Пригответе желатина и залейте. Оставете в хладилника, докато стегне.
Пригответе сорбето: сварете за 5 минути захарта и черния пипер в 200 мл вода. Оставете сиропът да изстине, след което го разбийте с миксер заедно с обелената, нарязана на ситно и изчистена краставица така, че да се получи сочно пюре. Изсипете пюрето в машина за сладолед и пригответе сорбето. Сервирайте върху желираните форми. Украсете с мента и плодове.
ELLE препоръчва:
Ако не разполагате с машина за сладолед, изсипете сместа за сорбето в тава и я сложете във фризера. Пластът трябва да е 2 см. Щом леко замръзне, намачкайте я с вилица. Повтаряйте процедурата няколко пъти, докато получите гратине.
ELLE съвет:
С краставица, мента и лайм се получава идеално сорбе за лятото, което може да замразите на клечка.