Преминете към основното съдържание

Един различен десерт: ягоди, малини и сорбе от краставица

Звучи много добре, особено за слънчевите следобеди на терасата!
Плодове със сорбе от краставица.
Плодове със сорбе от краставица. © iStock

Приготовление 15 минути, замразяване 30 минути.

Необходими продукти (за 4 порции):

  • 150 г ягоди
  • 125 г малини
  • 1 малка краставица
  • 3 с.л. захар
  • 4 листа от мента
  • Желатин

За сорбето:

  • 500 г обелена и изчистена от семките краставицата
  • 200 г кристална захар
  • 5 завъртания на мелничката за черен пипер

Начин на приготвяне:

Пригответе плодовете: измийте плодовете и ги разрежете на две. Измийте, подсушете и нарежете на ситно листата мента. Измийте и нарежете на ситно малката краставица. Смесете плодовете, краставицата и ментата, разделете ги в 4 купички. Пригответе желатина и залейте. Оставете в хладилника, докато стегне.

Пригответе сорбето: сварете за 5 минути захарта и черния пипер в 200 мл вода. Оставете сиропът да изстине, след което го разбийте с миксер заедно с обелената, нарязана на ситно и изчистена краставица така, че да се получи сочно пюре. Изсипете пюрето в машина за сладолед и пригответе сорбето. Сервирайте върху желираните форми. Украсете с мента и плодове.

ELLE препоръчва:

Ако не разполагате с машина за сладолед, изсипете сместа за сорбето в тава и я сложете във фризера. Пластът трябва да е 2 см. Щом леко замръзне, намачкайте я с вилица. Повтаряйте процедурата няколко пъти, докато получите гратине.

ELLE съвет:

С краставица, мента и лайм се получава идеално сорбе за лятото, което може да замразите на клечка.

© iStock, Сорбе от краставица, мента и лайм.

messages.loading
Горе
ELLEworld twitter-logo-silhouette pinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser