Преминете към основното съдържание

Една година и сексът става скучен

В рамките на 12 месеца страстта в спалнята достига своя пик, след което започва да намалява
© iStock

Може би си мислите, че имате поне 5 години, преди скуката да се настани в леглото ви. Но според ново проучване сексуалната задоволеност в една връзка продължава само 12 месеца.

Учени от Мюнхенския университет "Лудвиг‑Максимилиан" попитали 3000 души на възраст между 25 и 41 години как оценяват сексуалния си живот. След като резултатите били анализирани, се оказало, че двойките са доволни от сексуалния си живот през първата година от връзката си.


МОГАТ ЛИ ЩАСТЛИВИТЕ ОТНОШЕНИЯ ДА СЕ ИЗМЕРЯТ С БРОЯ НА ОРГАЗМИТЕ?


Друго интересно заключение е, че децата и техният брой нямат голям ефект върху качеството на секса. "Те не играят важна роля в чувството за задоволеност. За разлика от честотата на контактите, които са силно повлияни от наличието и броя на децата", казва ръководителят на проучването Клаудия Шмидеберг.

Най-голямо значение за секса при една двойка обаче имат скандалите. Колкото повече са те, толкова по-зле е сексуалният живот. 

Така че правете деца, а не война!

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser