Преминете към основното съдържание

Една история за благодарността

Певица, писател и йога-инструктор, Светла Иванова обедини всички свои таланти в активна книга
Светла Иванова с двете си деца.
Светла Иванова с двете си деца. © Момчил Христов

Вълшебна книжка“ е една история за благодарността. В нея се разказва за пътешествието на кравичката Мина до Индия, която се научила да бъде благодарна за всичко, което си има и среща по пътя си.

Историята разказва Светла Иванова. Певица, писател и йога-инструктор, красавицата обедини всички свои таланти в детска книжка.

Активната книга на Светла Иванова.

Всъщност, това е активна приказка, първа от поредицата книжки тананикаща йога, защото децата и родителите заедно могат да правят упражнения и да пеят, докато я държат в ръце. По забавен начин книгата въвежда всички в света на йога.

Ще помогне на децата да усетят ползите от движението, да си припомнят селскостопанските животни, да познават различните части на тялото си, да научат за Индия и нейната култура, да развият основни добродетели.

Към книжката има над 30 асани (упражнения) вплетени в приказката и отговарящи на животните, движенията и упражненията за дишане и 9 допълващи я авторски песнички на Светла Иванова и Константин Кучев. Ще ги откриете вплетени в историята на подходящите за слушане места чрез QR код, който води към мелодиите, а скоро и на диск. Положителните утвърждения развиват различни добродетели у децата, а релаксацията накрая ги приканва за пълно отпускане.

Илюстрациите от "Вълшебна книжка"

Галерия

Илюстрациите от "Вълшебна книжка"

Илюстрациите на Мила Понеделева-Генова за "Вълшебна книжка"

Илюстрациите са на над 40 страници. Поверени са на Мила Понеделева-Генова, която прави и художественото им оформление, а фотограф е Момчил Христов.

В книжката участват и двете деца на Светла – Виктор (8г.) и Стела (5г), които демонстрират асаните.

© Момчил Христов, 5-годишната Стела, която участва в книгата на майка си.

© Момчил Христов, 8-годишният син на Светла Иванова - Виктор.

Подходяща е както за деца (3-12 г.) и родители, така и за учители в детски градини и училища, и инструктори по йога за деца.

Книжката ще бъде представена за първи път в София в „Музейко“ на 20 май от 11 часа, а следващите градове включени в турнето са Добрич, Благоевград, Враца, Сливен и др.

Светла Иванова е певица и писател, която практикува йога от 15-годишна. Тя е сертифициран йога инструктор в редица направления. Преподава хатха йога, ащанга, виняса флоу, йога за бременни и деца. Създател е на проекта тананикаща йога за деца, в който умело съчетава музика и йога. Завършила е „Предучилищна педагогика“ и „Поп и джаз музика“. Има издадени DVD-та с практики – за бъдещи майки, за възстановяване след раждане, за родители и деца и йога у дома. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser