Преминете към основното съдържание

ЕКО-ELLE: един простичък начин да използвате по-малко пластмаса всеки ден

Не на чашките за еднократна употреба!

<

strong>

Трябва да признаем, че отдавна живеем в общество, в което всичко е предназначено за удобство в дадения момент без мисъл за бъдещето. Един от най-шокиращите факти: всичката пластмаса, която някога е била произведена, все още се намира на Земята в под една или дружа форма. Резултатът – през 2050 година в океана ще има повече пластмаса отколкото риба.

Въпреки че технологичната преработка на пластмасата може да е разумно решение на проблемите ни, само 9% от нея тези продукти могат да се преработват. А 40% от всички пластмасови продукти са вещи за еднократна употреба – купуваш-хвърляш (торбички, опаковки чашки и т.н.). Това означава, че някои елементарни промени в начина ни на живот могат да намалят потреблението на пластмаса и по този начин лично можем да дадем нещо в намаляването на вредното въздействие над околната среда.

След като хиляди разумни хора се отказаха от пластмасовите бутилки с вода и найлоновите торбички, сега ви предлагаме още една крачка. Откажете се от чашките за кафе за еднократна употреба. Със сигурност сте чували, че повечето от тях не подлежат на вторична преработка. Алтернативата е проста – отидете за кафе със своя чашка! Изборът е толкова голям.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser