Преминете към основното съдържание

Еко турнето премина през София и Пловдив

Еко турнето зарадва малки и големи в София и гостува на един прекрасен български град – Пловдив, където с огромно удоволствие всяка година присъства на един от най-големите български празници -24 май.

Eco kids tour показаха на малчуганите как да се грижат за околната среда, да трансформират подръчни материали и битови отпадъци в нещо красиво и забавно, както и да изхвърлят боклука си разделно.

Тазгодишният слоган „ Зелено бъдеще“ не остана незабелязан. Малки и големи се включиха в активностите на турнето и останаха очаровани от дейностите, случващи се в различните шатри.

Посетителите разбраха колко интересни могат да бъдат учебните предмети като Химия и Физика чрез експерименти, които бяха представени от нашите приятели от Университет за деца.

La Roche-Posay - Anthelios показаха как да различаваме вредителите в ежедневието от естествените материали в околната среда. В София имаше уникална шатра, в която посетителите имаха възможност да получат безплатна консултация от дерматолог. Малчуганите, а и техните родители, научиха колко е важна слънцезащитата и как да се грижат добре за своята кожа.

Децата се забавляваха много и с интересните игри на TEDI, чрез които по забавен начин бяха потопени в здравословния начин на живот. Всяко дете получи сок или мус TEDI, продукти със 100% плодово съдържание, без добавена захар, консерванти и изкуствени оцветители, богати на фибри и витамини.

Kaufland България e партньор на Българския антарктически институт и на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ На турнето бяха представени интересни географски факти за Антарктида, а децата разбраха как да стигнат от България чак до остров Ливингстън.

Всяко дето има единствено по рода си въображение. dm даде възможност на малките посетители да развихрят фантазията си в цветен кът, в който децата, използвайки битови материали, създаваха множество интересни и различни артикули.

Изключително важно е да пазим животните, застрашени от изчезване, както и да знаем, кои са най-опасните влечуги на планетата. Пчеличката Биззи се е включи на 20 май - Световният ден на пчелите, в обиколката на Девин Изворна, развихряйки още повече въображението на децата, които също така научиха кои са животните обитаващи магичните Западни Родопи.

Кое дете не иска да е супергерой? Супер хрупкавата и забавна закуска Кубети, в която няма консерванти, ГМО, глутамат и оцветители, изкара от света на скуката малчуганите и ги пренесев един извънземен свят. Чрез невероятните 3D пъзели малките откриватели се преобразиха в герои от супер планетите на Кубети.

Книгомания се включи обогатявайки знанията на децата чрез разнообразни и интересни книги. Компанията е изцяло българска и се занимава с издаването на албуми, енциклопедии, справочници и подаръчни издания за деца и възрастни. Малки и големи разбраха, че четенето може да е изключително интересно и разнообразно занимание.

Всеки човек е податлив на различни видове инфекции, затова е крайно необходимо да знаем как превантивно да вземем мерки и да избегнем нежелани възпаления. Чудесните Джуниър-Ангин показаха на децата по забавен начин, колко е важна превенцията срещу болно гърло, чрез интересно трасе, през което малчуганите преминаваха по време на турнето.

Под шатрата на ЕО Дент се проведе урок, жизнено важен за хигиенните навици на нашите деца -а именно как правилно да мият своите зъбки. Най-усмихнатите деца получиха полезен подарък, с който да полагат грижа за своите зъби!

Благодарим на нашите партньори, които успяха да усмихнат толкова много деца. Забавлението бе на макс, а спомените след края на деня – незабравими.

Бъдете много здрави, усмихнати и щастливи, мили деца, защото турнето ще продължи през септември с още цели четири локации. Очаквайте ги!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser