Преминете към основното съдържание

ЕКО ВАКАНЦИЯ: На плаж или на сафари?

Имаме по два варианта от всяка опция, за да разрешим дилемата „На остров или сред пустинята“. И те до една са зелени, при това – не само буквално!
Amangiri, САЩ
Amangiri, САЩ

ОСТРОВНИ ЕКО ДЕСТИНАЦИИ

Park Hyatt, Малдиви

Цените започват от 570 евро на нощ.

За някои от вас може да е изненада, че Park Hyatt е в списъка ни с eco-friendly курорти. Ала отличавания с награди хотел не само е проектиран и построен с мисъл за природата, но и работи усилено по приоритета си да опазва кораловите рифове и морския живот наоколо.

Park Hyatt, Малдиви

Служителите на хотела събират и преизползват водата, следят изкъсо потреблението на електроенергия. Тук дори капсулите за кафе са биоразградими! А безупречното качество на всичко в Park Hyatt се подразбира във всичко – модерно обзаведени луксозни вили с частни басейни, SPA от световна величина, йога практики, екскурзии с гмуркане и много други. Само седнете и се отпуснете, докато се наслаждавате на коктейла си (с картонена, а не пластмасова сламка).

За още информация: www.hyatt.com/en-US/hotel/maldives/park-hyatt-maldives-hadahaa/mldph

Misool, Индонезия

Цените започват от 2300 евро за нощувка и включват закуска, обяд и вечеря.

Това е обстановка мечта! Сламените колиби над тюркоазеносиня лагуна и отпускащият звук на листата, които потрепват от лекия бриз. Misool е скритото съкровище на Индонезия, достъпно само по вода и явно незасегнато от времето.

Тук полагат неимоверни грижи за опазване на лагуната и земята (компостиране, рециклиране и елиминиране на всичко пластмасово). Нито едно дърво не е било отсечено при построяването на хотелския комплекс.

Misool, Индонезия

Гмурнете се от вилата си направо в синята лагуна и ще разберете защо хората остават без думи, когато трябва да опишат кораловия риф. А плажовете... те са като от захар!

Екипът на Misool се опитва да съхрани острова по същия начин, както го е намерил, чрез образование и с помощта на Misool Foundation. За да усетят повече хора какво е да спреш времето.

За още информация: www.misool.info

ЕКО ДЕСТИНАЦИИ НАСРЕД ПУСТИНЯТА

Longitude 131°, Aвстралия

Цените започват от 896 евро за нощувка и включват закуска, обяд и вечеря.

С отварянето на очите след най-дълбокия сън, който може би сте имали, се колебаете за стотна от секундата дали гледката насреща ви не е картина. Не, не е! Скалата, която се слива с хоризонта, е на 600 години и се казва Ейърс Рок – най-голямото бижу, заради което вашата палатка и още 15-на други са опънати точно тук, на географска дължина от 131 градуса, дала името на къмпинг курорта.

Longitude 131°, Aвстралия

Дълбоко навътре, в пустинята на Централна Австралия, този луксозен еко глемпинг разполага с палатки и басейн, като всичко е било изработено и сглобено на място, за да няма ненужно пътуване и изразходване на гориво в този природен парк. Тук не само че се компостират и рециклират отпадъците, но и подът е от естествена скала, а токът идва от соларните панели наоколо. Един пустинен шик за богоизбрани!

За още информация: longitude131.com.au/destination/

Amangiri, САЩ

Цените започват от 1138 евро за нощувка и включват закуска, обяд и вечеря.

Може и да го подминете, с неговите бетонни, геотметрични форми и цветове, сливащи се с невероятните скални образувания наоколо. Тук, в дълбоката пустиня Юта, Amangiri се вписва в природата и подчертава красотата и величието ѝ от всеки ъгъл.

Amangiri, САЩ

Aman Resorts Group, чиято еко философия е закодирана в ДНК-то на представителите на компанията, откакто е открит курорта преди 30 години, се грижи за опазването на района. Разкошната местна продукция е само началото. Метнете се на коня и поемете към Дивия Запад, покатерете се по скалите и се върнете в галоп за незабравимо SPA изживяване.

Когато слънцето залезе, единственото ви притеснение ще е да помните колко падащи звезди сте видели от вашата тераса. Преведено като „планина на мира“, Amangiri е тъкмо това!

За още информация: www.aman.com/resorts/amangiri

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser