Преминете към основното съдържание

Екзотично пътешествие до Фиджи

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Триста трийсет и трите острова, които съставят държавата Фиджи са далеч в Тихия океан и се нареждат сред най-красивите кътчета на Земята. Тук се простира и един от най-големите коралови рифове в света - Астролаб - със стотици видове риби, морски обитатели и красиви цветни корали. Фиджи е рай и за сърфистите, като най-популярният плаж с големи вълни е Таваруа.

Това екзотично място е изпълнено с множество спа центровете на световно ниво. В терапиите са включени много от богатствата на острова - морска сол, тропически плодове и разнообразие от масла. Не случайно Фиджи е една от най-желаните дестинации за младоженци.

Местните жители на островите живеят в „буре“ - традиционни дървени бунгала със сламени покриви, закътани на сянка под палмите. В галерията ни може да ги разгледате от близо.

Местната кухня е изградена върху тропическите плодове, ориза и прясно уловената риба. Задължително опитайте „кокодо” - риба, маринована с лимон и кокосово мляко. Традиционните ястия могат да бъдат и доста люти, така че внимавайте.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser