Преминете към основното съдържание

Елизабет II е съгласна, че короната й тежи. Буквално!

Кралицата с интерес разглежда собствената си корона в интервю за BBC
© BBC

Видео на Елизабет Втора, която с интерес разглежда собствената си корона е най-забавното нещо, на което ще попаднете днес. 

В рядко интервю за BBC кралицата си спомня за коронацията си и съвсем буквално се сблъска с царската императорска държавна корона, която тя носи в съшия ден и продължава да я носи за определени официални събития.

В невероятно весел клип, символът на кралския трон с лекота e поставен пред нея от член на персонала носещ ръкавици, но кралицата не губи време и го издръпва пред себе си.

"Така правя, когато я нося!" тя се усмихва и започва да върти короната, шегувайки се с финия начин, по който преди малко са я донесли и поставили на масата. 

"Короните имат някои недостатъци, но иначе са доста важни неща", обяснява тя, като описва как точно да ги носите (с вдигната нагоре глава, иначе вратът ви може да се счупи).

По-късно тя отново хваща короната на Свети Едуард, която е носила само веднъж, точно в деня на своята коронация.

Короната е толкова ценна, че може да се държи само от кралицата, архиепископа на Кентърбъри и бижутера й. 

"Все още ли е толкова тежка?" - пита тя, преди да я хване с една ръка, сякаш това е просто поредното парче старо бижу. "Много е твърда, нали?", продължава тя, докато почуква с пръст краищата на сложния дизайн.

"Не мога да преценя кое е лицето и кое гърба? Май са индентични!", стига до заключение Елизабет Втора. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser