Преминете към основното съдържание

Елизабет II е трябвало да бъде убита в САЩ

Зловещи разкрития на ФБР.

Кралица Елизабет е трябвало да бъде убита по време на посещението си в САЩ през 80-те години на миналия век. Това става ясно от актуални документи на ФБР. Наскоро публикувани файлове на ФБР разкриват ужасяващия план: кралица Елизабет, † 96, ебила обект на заговор по време на посещението й в Калифорния преди 40 години. Визитата се състоя по време на бунтовете в Северна Ирландия, по време на които бяха убити около 3500 души в страната .

Кралица Елизабет и принц Филип са поканени от тогавашния американски президент Роналд Рейгън, †93, да посетят родния му щат Калифорния. Кралската двойка пристига в Сан Диего на 26 февруари 1983 г. с кралската яхта "Британия" и прекарва една седмица в щата на Западния бряг. Твърди се, че ФБР са научили седмици по-рано, че симпатизант на ИРА планира покушение срещу монарха по време на нейния престой.

Документи на ФБР показват, че през февруари 1983 г. служител от полицейското управление на Сан Франциско е бил потърсен от друг служител. Последният на свой ред научил от симпатизант на ИРА в Сан Франциско, че дъщеря му е била убита по време на размириците в Северна Ирландия и че той възнамерява да нарани кралицата. „Този човек твърди, че е иска да нарани кралица Елизабет и би го направил, като или пусне предмет от моста Голдън Гейт, докато тя плаваш под него, или се опита да я убие, докато тя пресича националноя парк Йосемити.“

Въпреки заплахите посещението на кралица Елизабет в Калифорния е преминало "без инциденти" и случаят е приключен.

Повече от 3500 души са убити по време на конфликта в Северна Ирландия, включително чичото на принц Филип, лорд Луис Маунтбатън, †79, който загива в кола бомба на ИРА през 1979 г.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser