Преминете към основното съдържание

Елизабет II настоявала Хари и Меган да се преместят в Южна Африка

Кралицата не винаги получава всичко, което иска

Скоро на пазара ще излезе нова книга за кралското семейство - „Битката на братята“ от Робърт Лейси - и, както винаги се случва в навечерието на излизането на биографиите на кралски особи, вече знаем неочаквани подробности от кухнята на Уиндзор.

Оказва се, че Елизабет II, след като е научила за желанието на принц Хари и Меган Маркъл да напуснат Великобритания, настоявала херцозите на Съсекс да отидат в Южна Африка, а не в Санта Барбара. Там, от една страна, те биха имали повече свобода и пространство за личен живот, а от друга, не би трябвало да се отказват от правомощията си на висши членове на кралското семейство.

В периода между 1949 и 1951 г. самата Елизабет прекарва време в Малта с принц Филип, където по това време той е морски офицер. Това преживяване й дава възможност да опознае живота далеч от двореца и да преосмисли своите кралски задължения. „В Малта Елизабет водила нормален живот като съпруга на млад морски офицер, а не като дъщерята на краля. Това й помогна да се върне у дома и да изпълни дълга си “, пише в книгата.

Друг аргумент в полза на избора на Южна Африка бил фактът, че това е специално място за Хари и Меган, защото именно там те отидоха на първото си пътуване заедно. „В крайна сметка връзката им разцъфтя в Африка, така че може би това място или някой друг град в Общността можеше да бъде следващата им дестинация. Йоханесбург можеше да се превърне в тяхната Малта “, смята авторът на новата биография на Уиндзор.

Лейси не обяснява защо планът на Елизабет II се е провалил, но както вече е известно, след раздялата с кралското семейство, Меган и Хари отидоха първо в Канада, а след това в Калифорния, а не Южна Африка.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser