Преминете към основното съдържание

Елизабет II освободи прислугата си и събира цялото семейство край себе си

Кралицата настоя Хари и Меган да доведат децата си за Коледа. Какво се случва?

Не е тайна, че в последните месеци здравето на Елизабет II се влоши значително. Още през октомври обществеността забеляза, че кралицата започва да се появява с бастун, въпреки че никога преди не го е използвала. Тогава лекарите преразгледаха режима й, забраниха й да участва в климатичната среща на върха в Глазгоу и я посъветваха да се откаже от алкохола. А вчера, в Деня на паметта, кралицата отсъства от църковната служба за първи път от 22 години. Според официално съобщение на двореца Елизабет II е разтегнала връзките на гърба си и се движи трудно.

Хора от двореца споделят, че сега Нейно Величество се готви да празнува Коледа в резиденцията си в Сандрингам. Това ще бъде първият празник без принц Филип, затова тя е решила да преразгледа броя на слугите и да остави само четирима от най-лоялните от тях: първо управителят на имението напусна, а след това трима от помощниците. Самите служители нарекоха този период от службата си „края на една епоха“.

„След смъртта на принц Филип всичко се промени. Стана ясно, че епохата е към своя край."

Сега, според източник, близък до двореца, кралицата очаква отговор от принц Хари и Меган Маркъл относно пристигането им за Коледа и настоява те да доведат и двете си деца, за да има най-после възможност да прекара известно време с тях и да се запознае с Лилибет, която още не е виждала лично. Обикновено през декември цялото кралско семейство се събира в Сандрингам за предколедната служба и гала вечерята. Очевидно кралицата, предчувствайки, че тази Коледа може да е последната й, иска да събере цялотосемейство край себе си.

„Тя каза на принц Хари, че иска да има време да види Арчи и Лилибет. Кралицата няма да ги изключи от семейството. Те остават нейни много близки хора."

Припомняме, че принц Хари е шестият по ред за наследяване на британския престол. Следват го синът му Арчи и дъщеря му Лилибет, които, въпреки че живеят в САЩ, все още са наследници на короната.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser