Преминете към основното съдържание

Елизабет II отне рицарското звание на Харви Уайнстийн

Скандалният филмов продуцент получи Ордена на Британската империя през 2004 г.

Новата етика най-накрая стигна до британския кралски двор: Елизабет II официално отне на Харви Уайнстийн Ордена на Британската империя, който скандалният филмов продуцент получи през 2004 г. Решението за анулиране на рицарската титла на Уайнстийн и изключването на името му от Регистъра на ордените е взето след заседание на неправителствената комисия по награждаванията, която има право да дава препоръки за изключването на човек от списъка на носителите на награди, което след това Нейно Величество потвърждава.Този път кралицата реши да одобри препоръката на комитета.

Най-влиятелният до преди време човек в Холивуд получи стотици обвинения в сексуален тормоз и дори изнасилване, а по едно от обвиненията вече беше признат за виновен и получи 23 годишна ефективна присъда. В отговор на многобройните посегателства на Уайнстийн срещу сексуалната неприкосновеност на холивудските актриси, движението #MeToo предизвика вълна от признания на жени за случаи на сексуално насилие или тормоз в живота им.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser