Преминете към основното съдържание

ELLE чете на плажа: Романите на август

Събираме разпилените думи на лятото между кориците на 7 нови романа – любимото ни четиво за плажа
© iStock

Първият ден от остатъка от живота ми

© Colibri

Още един шанс да преобразим живота си – с романа за една жена на прага на 40-те си години, когато най-сетне е събрала кураж да разчупи рамките на своя свят. Защото никога не е късно да започнем отначало.

Лято

©  „Апостроф“

История за разбитите илюзии, предаденото доверие и суровата реалност, но и за независимата жена, бранеща достойнството си. Роман от първата жена носител на „Пулицър“ – Едит Уортън, поднесен за пръв път на български!

Лятото преди войната

©  „Хермес“

Наричат Хелън Саймънсън „съвременната Джейн Остин“ заради богатия й език, английския хумор и остроумния диалог. Романът й ще се хареса на почитателите на „Имението Даунтън“.

Светлината, която изгубихме

© Ciela

Луси и Гейб се срещат на трагичния 11 септември и им се налага да търсят смисъл в един смрачил се свят. Роман за любовта, саможертвата, ревността, предателствата, прошката и надеждата, която таим в себе си. 

Саламбо

© Ciela

Трагичната, но силна любов между непокорния Мато и гордата Саламбо е символ на бунта на писателя Гюстав Флобер срещу нравите на дребната френска буржоазия. Не пропускайте историческия сюжет, по който са създадени вече шест опери и един балет! 

Галерия от светове

© Black Flamingo

Дебютният роман на Йова Станкова е писан от жена за жена. И за изкуството в една галерия, където героинята се опитва да намери себе си. Авторката е от рода на Йордан Йовков, живяла е в Ангола, България, Германия и Южна Африка, а за корицата е използвана картината на Христо Стайков „Един летен ден“. 

Последното раздаване

© Ciela

Последният роман от хитовата трилогия на Майкъл Добс, вдъхновила едноименния сериал „Къща от карти“, излиза успоредно с новия, пети сезон на продукцията. В книгата Франсис е по-безскрупулен, но и по-уязвим от всякога.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser