Преминете към основното съдържание

ELLE гледа: Кристофър Плъмър вместо отстранения Кевин Спейси

Лентата „Всичките пари на света“, презаснета заради секс скандала с Кевин Спейси, е вече на голям екран. В нея актьорът трябваше да играе милиардера Пол Гети
Мишел Уилямс и Марк Уолбърг във "Всичките пари на света"
Мишел Уилямс и Марк Уолбърг във "Всичките пари на света" © "Лента"

„Всичките пари на света“ е вече тук и ние влизаме в кино залата не само заради екранизираната история (сама по себе си впечатляваща, защото е по действителен случай), но и заради скандала, който се завъртя покрай участието на Кевин Спейси във филма.

Трилърът на уикенда се оказа и трилър на годината, поне за режисьора му Ридли Скот по отношение на преживяното напрежение преди финализирането на продукцията.

Рокадата на годината

След като миналата година Кевин Спейси бе обвинен в сексуален тормоз и Netflix реши да прекрати участието му в хитовия сериал „Къща от карти“, Ридли Скот презаснема всички сцени, в които Спейси играе ролята на легендарния милиардер Пол Гети.

© архив ELLE, Кевин Спейси като Пол Гети

Този път в образа влиза Кристофър Плъмър, който всъщност е и първоначалният избор на режисьора за ролята, тъй като Плъмър е по-подходящ възрастово за ролята на застаряващия милионер. Въпреки това, тогава продуцентите избират 57-годишния Кевин Спейси с надеждата, че популярността му ще привлече повече зрители.

© архив ELLE, Кристофър Плъмър като Пол Гети

По действителен случай

И актьорската рокада, а и историята на Пол Гети и отвлечения му внук ще ви замислят за истинската стойност на живота и семейните ценности пред парите. Защото Пол Гети може да е най-богатият човек на света, дори – най-богатият в историята на света, но се оказва и най-стиснатият.

© архив ELLE, Кевин Спейси

Когато 16-годишният му внук е отвлечен, нефтеният магнат, разбира се, може да си позволи да плати откупа. Но не го прави, а преговаря за намаляване на исканата сума до такава, която да не бъде обложена с данъци!

© архив ELLE, Кристофър Плъмър

И като говорим за пари...

Говори се, че презаснемането заради Спейси струвало на Sony 10 милиона долара. Дали си е заслужавало труда, ще прецените сами. Ние сваляме шапка пред Ридли Скот, който не за пръв път се сблъсква с подобен проблем.


                          СПИРАТ "КЪЩА ОТ КАРТИ" ЗАРАДИ КЕВИН СПЕЙСИ


За снимките на „Гладиатор“ той се изправи дори пред по-сложен казус. Тогава Оливър Рийд почина преди финала на снимачния процес и режисьорът трябваше да реализира филма с малкото кадри, с които разполагаше. „Тук поне имах жив актьор“, коментира самият Скот развоя на събитията покрай „Всичките пари на света“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser