Преминете към основното съдържание

ELLE идея за тази вечер: джаз в новата зала 42

Концертът на 25 май с едни от най-известните български музиканти е за откриването на новото арт-пространство в НДК
Новата зала 42 в НДК.
Новата зала 42 в НДК.

Зала 42 е най-новото арт пространство, което Националният дворец на културата открива. То ще обогати широката палитра от нови територии за култура, които Дворецът създаде през последните две години. Откриването е на 25 май от 19:30 часа и ще събере културния елит на София. Гостите ще се насладят на джаз концерт на едни от най-известните български музиканти – Веселин Веселинов – Еко /контрабас/ и Милен Кукошаров /пиано/. Двамата ще изпълнят и парчета от съвместния им проект „ImproviSatie“ по произведения на френския композитор Ерик Сати – ярък представител на авангардната музикална сцена на 20 в. На гостите ще бъде поднесен специален арт коктейл „42“, а по масите и стените на залата ги очакват 42-ри страници от емблематични книги, сред които „Пътеводител на галактическия стопаджия“, „Малкият принц“, „Сонетите на Шекспир“, „Махалото на Фуко“ „Невидимите кризи“ и др.

В новата зала ви очакват 42-ри страници от емблематични книги.

През годините помещението на зала 42 претърпя различни метаморфози, но сега се превръща в място, предназначено да развива културния живот в София. Така зала 42 се вписва в поредицата от нови културни пространства на Двореца – „Перото“, Театър „Азарян“, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, обновеното кино „Люмиер Лидл“.

Залата съчетава нетрадиционна атмосфера и модулно обзавеждане, което позволява различни импровизации в реорганизиране на пространството за всякакви формати. Уникалната мини-сцена е подходяща за широк спектър от културни събития – концерти, изложби, литературни четения, пърформанси, акции, както и за бизнес – форуми, лекции и обучения.

Зала 42 има външен вход, който се намира от страната на едно от знаковите места за срещи в София – пилоните откъм бул. „Витоша”.

Още по етикети

музика , концерт , джаз
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser