Преминете към основното съдържание

ELLE празнува... на пикник!

Нашият избор за тази неделя е романтика на открито с одеяло и кошница хубава храна
Нашата селекция за Международния ден на пикника.
Нашата селекция за Международния ден на пикника. © iStock

Тази година Международният ден на пикника (18 юни) се пада в неделя, така че, стига и времето да е хубаво, нямате никакво оправдание да си останете вкъщи. Грабвайте одеялото и кошница или раница с хубава храна, за да й се насладите на открито в парка, планината, а защо не и на плажа!

Повод за романтика

Думата "пикник" идва от френски, а хапването навън, сред природата, в неформална обстановка става популярно забавление за французите във времето след Революцията. Почитателите на Джейн Остин и нейните романи знаят, че през XIX век пикнкът дори бил елегантен начин за социализиране и повод за романтични запознанства. При това - с широка гама вкусни предястия и пайове, чиято подготовка понякога отнмала и цели дни!

© iStock, Пикникът е популярно забавление за французите след Революцията.

Днес, Международният ден на пикника, макар и с неясен произход като празник, се отбелязва в редица страни. Понякога - в комбинация с разходка, излет или обиколка с велосипеди до някое място с хубав изглед. Или пък в близката градинка.

Неделно настроение

Важното е да си носите сандвич, а ако сте по-бохемски настроени - заредете кошницата с плато сирена, изстудени напитки и каквто друго ви напомня за родината на пикника. 

Само не забравяйте репелента против насекоми, одеалото и... неделното си настроение, разбира се!

© iStock, Разходете се с колело до някое любимо място...

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser