Преминете към основното съдържание

Елън Помпео обвини TMZ за отразяването на новината за смъртта на Коби Брайънт

Нарече го „емоционално насилие“

© Getty

В поредица от туитове актрисата от сериала „Анатомията на Грей“ изказа своето възмущение към сайта TMZ и лично към неговия основател – Харви Левин. Таблоидният сайт е пуснал новината буквално броени минути след случилото се с хеликоптера. Близките на загиналите са научили за трагедията от социалните медии.

„Как [TMZ] докладва за това, преди органите на реда да стигнат до семействата?“

Някои коментираха под поста на Помпео, че може би има изтичане на информация от страна на служители на компанията, притежаваща хеликоптера, но актрисата не отстъпи. Според нея информацията идва директно от полицията.

„Чудя се защо полицейските управления дават на @HarveyLevinTMZ цялата тази чувствителна информация...“

Освен смъртта на NBA звездата и недопустимото й отразяване още преди да е съобщено на близките, Помпео засегна и това, че TMZ редовно публикува снимки на малтретирани жени. Според нея подобни материали трудно могат да се нарекат новини, защото те са нищо по-различно от насилие. Насилие над хора, които са станали веднъж вече (или повече пъти) жертви на насилие.

„Би трябвало да сме бесни от отношението на тази медия към жените... Толкова много хора, за които животът никога няма да бъде същият след преживяната трагедия... Но ти имаш своята сензация. Надявам се да спиш добре през нощта, @HarveyLevinTMZ. Сигурна съм, че е така.“

Пореден повод да се замислим къде точно минава границата на етиката и морала, а и чисто човешката, в медиите, а и не само.

Ето как знаменитостите отдават почит на Коби Брайънт и дъщеря му Джиана

Вижте повече

Ето как знаменитостите отдават почит на Коби Брайънт и дъщеря му Джиана

Трагедията остави приятели, познати и фенове на Коби безмълвни

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser