Преминете към основното съдържание

Емили Ратайковски демонстрира перфектна преса 11 дни след раждането

Част от феновете й приеха снимката за лична обида

Емили Ратайковски показа невероятно тяло само 11 дни след раждането на бебето си. В акаунта на собствената й модна марка Inamorata се появи моментна снимка на модела в разкопчана копринена пижама – под която се вижда перфектната коремна пресата на младата майка. Последователите й не можеха да повярват колко бързо моделът се върнала към предишните си форми.

Подобен нарцисизъм обаче беше приет агресивно от някои от феновете на звездата - мнозина намериха снимката за обидна за младите майки,които отчаяно се борят се с проблемите с тялото си след раждането. Особено възмущение предизвика фактът, че самата Емили се смята за активна феминистка и дори издаде книга за борбата за правата на жените. А на теория бодипозитивизмът играе огромна роля себеприемането!

Героинята от американското телевизионно предаване The Bachelor Бека Мартинес се намеси в публичната дискусия относно „егоцентричния“ пост на Ратайковски: „Ем Рата е онова момиче от гимназията, което винаги се оплаква, че трудно намира дънки, защото талията й е твърде малка за нулев размер. Честно казано, разбирам, че това е нейното тяло и „не е виновна”, че изглежда толкова страхотно... Но трябваше да помисли добре, преди да пусне тази снимка, макар и само от уважение към другите майки."

Немалко фенове обаче застанаха на страната на Емили: „Не можем да говорим за бодипозитивизъм само по отношение на тела, които ни се струват познати. Трябва да сме позитивно настроени към ВСИЧКИ тела и най-важното да останем толерантни към правата на ВСИЧКИ жени да ги показват, както им е угодно. Целта е поддържането на тази свобода на избор и увереност в собственото си тяло!", написа последователка на Емили.

Топмоделът роди първото си дете Силвестър Аполон на 8 март, обявявайки това в Instagram с очарователна снимка, на която кърми новороденото си бебе.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser