Преминете към основното съдържание

Емилия Кларк пусна снимки от болницата след прекаран инсулт

Актрисата е била претърпяла тежки операции преди години
© getty

Британската актриса Емилия Кларк пусна снимки направени през 2011 година, когато беше хоспитализирана. Звездата от поредицата "Игра на тронове" чак сега сподели за тежката си битка за живот. Оказа се, че по време на работата си по проекта тя е претърпяла две операции на мозъка.

Миналия уикенд актрисата стана гост на CBS Sunday Morning, където разказа повече.

"Беше ми трудно първия път и още по-трудно втория път... Когато част от мозъка ти изпитва кислороден глад повече от една минута, тя умира. Лекарите прегледаха мозъка ми и предположиха кои от неговите функции ще пострада. Това бяха концентрацията и периферното зрение“, признава актрисата.

Преодолявайки този труден период от живота си, Емилия Кларк създаде фондация SameYou, която помага на хора, които са преживели инсулт и мозъчни травми.

По думите на Кларк, когато тя се е върнала на снимачната площадка след първата си операция, тя не е имала време да мисли, че има вероятност да умре.

"Ти работиш усилено върху снимките, играеш хладна героиня, разговаряш със стотици хора ... Всичко това ме спаси от мисли за смъртта", призна Емилия.

Напомняме, че премиерата на последния сезон на "Игра на тронове" ще се излъчи на 14-ти април по HBO. 

Емилия Кларк в болницата след прекаран инсулт

Галерия

Емилия Кларк в болницата след прекаран инсулт

Преди няколко години актрисата претърпя тежки операции. Преодолявайки този труден период от живота си, Емилия Кларк създаде фондация SameYou, която помага на хора, които са преживели...

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser