Преминете към основното съдържание

Енергията на богатството и енергията на бедността: каква е разликата между тях?

И богатството, и бедността имат своя особена енергия, разбира се различна по природа. По какво се различават? Може ли бедният човек да започне да излъчва енергия на богатство? На това не ни учат в училище, в институциите, на работа. На държавата не са й...
© iStock

И богатството, и бедността имат своя особена енергия, разбира се различна по природа. По какво се различават? Може ли бедният човек да започне да излъчва енергия на богатство? На това не ни учат в училище, в институциите, на работа. На държавата не са й нужни богати и независими хора, а роби на системата, които постоянно да изпитват нужда да купуват вещи и да работят неуморно, за да гарантират висока производителност.

Отдавана учените са доказали, че беден човек, ако започне да се държи така сякаш е богат, то неговата енергия започва да излъчва други вибрации и скоро ще привлече пари в живота си. Но как да се държите така, сякаш сте богати, след като никога не сте били богати? Какво да бъде отношението ви към парите? За да получим отговори на тези въпроси, запознайте се с критериите, които характеризират енергията на богатството и бедността.

ЕНЕРГИЯ НА БЕДНОСТТА

#1. Мръсотия и безпорядък

Бедността е там, където е безпорядъка и хаоса. Неизмити прозорци, разхвърляна къща – така няма да дойдат пари у дома ви. Няма чистота, няма и пари.

#2. Застояли вещи

Натрупването на вещи, които с години стоят, без да бъдат ползвани за нищо, създават условия за блокиране на енергията и нарушават циркулацията на движението на парите. Ако не освободите място за новото, няма как да си отиде старото.

#3. Скъперническа икономика

Какво означава това? Всяка стотинка настрани за черни дни. Когато кърпите скъсани чорапи, когато ви е неудобно да слагате захабеното бельо, но под панталона то не се вижда, когато слагате износения пуловер... Това е вид самопрограмиране, което пречи на свежия поток от пари.

#4. Забранявате си да мечтаете

Когато на витрината видите красива рокля и вместо да си представите, че я имате, веднага си казвате: „Не мога да си я позволя!“ Когато съпругът ви казва, че е време да направите едно романтично пътуване до морето, а вие му отговаряте: „Какво море, детето трябва да подготвим за училище.“ Ето така вие програмирате бъдещето си за бедност. Ако в настоящия момент имате проблем с парите, това съвсем не означава, че в бъдеще това ще продължи. След половин година може да носите красива рокля и да сте на романтично пътешествие с любимия си. Вселената ви дава изобилие от възможности, но вие сами не си го позволявате.

ЕНЕРГИЯ НА БОГАТСТВОТО

#1. Чист и подреден дом

Входната врата, коридора – това е пътят, по който парите влизат у дома. Трябва да ги поддържате чисти. Чисти прозорци и чисти стаи, където парите обичат да се задържат. Чиста баня и тоалетна – поддържайте тези места в дома си на висота.

#2. Полезни и необходими неща

Оставяйте у дома само тези вещи, които ползвате поне веднъж годишно. Почиствайте редовно от праха онези, които не ползвате редовно, за да не задържат в себе си енергията на благополучието.

#3. Правилно мислене

Може да си го позволите! И красивата рокля, и романтичното пътешествие , и новия автомобил. Представете си, че вече ги имате. Визуализирайте – вижте се как изглеждате облечена в роклята, возеща се в колата на път за морето. И това ще се случи! Важното е да в вярвате в това! Вселената ще намери начин да го реализира!

#4. Благотворителност

Енергията на богатството със сигурност я има там, където има равномерен обмен: даване – получаване. Ако печелите пари и само ги трупате или харчите само за собствените си нужди, няма да има баланс.

Чували ли сте за понятието десятък? По-рано са давали десятък на църквата, а днес може да давате на нуждаещите се. Важното е парите да не се превръщат в Бог за вас. Съхранявайте ценностите си и помнете, че материалните блага съществуват за човека, а не човека за материалните блага.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser