Преминете към основното съдържание

Erdem есен-зима 2022/2023: Хипнотизиращ театър за сетивата и ума

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Имаше мигове от шоуто на Erdem, в които серия от жакардови рокли сякаш се разтапяха пред очите на публиката, нишките на подгъвите им се разплитаха в ресни, които се увиваха около глезените на моделите като паяжина. Това беше най-изящният момент от най-мрачната колекция на дизайнера досега и един от най-възхитителните изобщо.

Колекцията бе отражение на нощния живот на група необикновени жени, които въплъщават прогресивния културен дух на Берлин през 30-те години на миналия век: художничките Жана Мамен и Елфриде Лозе-Вехтлер; танцьорките Анита Бербер и Валеска Герт; и фотографката Мадам д’Ора.

Ревюто на Ердем Моралиоглу беше като проницателен и напълно хипнотизиращ театър за сетивата и ума. Освен историческата концепция, върху която дизайнерът бе изградил новата си колекция, виновни за това усещане бяха и преобладаващите черни мъниста, носещи още повече дълбочина и тайнственост, блестящите пайети и непокорните ресни.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser