Преминете към основното съдържание

Еротичните игри горят калории

Упражнения по двойки с ефект на фитнес

Някои от тези 10 упражнения можете да изпълнявате по двойки. Направете серии от 20 повторения, за да имате ефекта на фитнес гимнастика.

1. Легнете по гръб на пода. Вдигнете крака във форма на свещ, а с ръцете потърсете опора на пода. Партньорът трябва да хване краката ви за глезените и да ги разтвори встрани в мъжки шпагат. След което да ги върне в начална позиция. Полезно е за стягането на корема и за доброто оросяване и кръвоснабдяване на организма.

2. Застанете на четири крака, с изправен гръб, раздалечени колене и длани на пода. Поемете дълбоко въздух и глътнете корема, след което издишайте и прилепете тялото към пода, като внимавате да не местите дланите и краката. Упражнението е подходящо да събуждане на сексуалната енергия.

3. Легнете по гръб на пода или в леглото. Свийте краката в коленете, а ръцете поставете от вътрешната страна на краката, като се опитате максимално да ги разтворите. Упражнението е полезно за стягане на мускулите на малкия таз.

4. Седнете с партньора си един срещу друг на ръба на столове. Краката на единия са между краката на другия. Този, чиито крака са отвън, ги стяга и се опитва да ги свие навътре, докато другият се опитва да разтвори своите крака навън. Упражнението стяга бедрените мускули.

5. Седнете на пода със залепени гърбове и хванете ръцете си. Докато единият се навежда максимално напред със стегнат корем, другият се разтяга назад. Упражнението трябва да се изпълнява бавно, тъй като се натоварват мускулите на корема и гърба.

6. Легнете по гръб на пода или леглото. Ръцете поставете широко разтворени встрани, а между краката ви, свити в коленете, поставете възглавница. Трябва да стискате коленете, за да не падне възглавницата, и едновременно с това да правите кръгообразни движения. Упражнението е полезно за малкия таз.

7. Това упражнение е продължение на предишното. Отново легнете по гръб и поставете малка възглавница между коленете си. Повдигнете гърба, като опитате да издърпате възглавницата с ръце, а с колене се опитайте да я задържите. Така ще стегнете мускулите на корема и малкия таз.

8. Легнете на пода по гръб с крака, свити в коленете. Ръцете поставете широко встрани. Повдигнете ханша нагоре, като стегнете мускулите на бедрата. Останете в тази позиция колкото е възможно по-дълго време, и като се уморите, се върнете в начална позиция. Упражнението е подходящо за стягане на мускулите на ханша и бедрата.

9. И двамата партньори легнете на пода по гръб един срещу друг. Свийте краката в коленете, а на стъпалата между вас опънете ластик, не по-дълъг от един метър. Едновременно с това всеки от вас трябва да започне да дърпа в своята посока. Упражнението, освен забавно, е идеално за мускулите на гърба и на корема.

10. Двамата седнете на пода или на леглото с лице един срещу друг. Краката трябва да са изправени и стъпалата на единия трябва да опират в стъпалата на другия. Хванете се за ръце. Първо единият започва да дърпа напред, докато другият се разтяга и се накланя колкото му е възможно напред към краката си. След което сменете ролите си. С това упражнение ще усетите разтягане и натоварване в мускулите в задната част на бедрата.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser