Преминете към основното съдържание

Есенна приказка във Върмонт

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Върмонт, или още наричан „щатът на зелените хълмове“, е известен със своите дълги и снеговити зими, които всяка година привличат множество туристи към зимните курорти, но есента е не по-малко впечатляваща. Пейзажите, които рисува природата са неописуемо красиви, може да се уверите сами в галерията ни.

Любопитен факт е, че Върмонт е единственият щат в Нова Англия, който не граничи с Атлантическия океан. Нова Англия е първото място на американския континент, където се заражда американската литература и философия, и първият район, който се преобразява по време на Индустриалната революция.

Малкият щат е сгушен между Ню Хемпшир и Ню Йорк, заема спокойно и живописно кътче от света, с безброй акра планини, разкриващи стръмни склоновете за ски и сноуборд.

Ако снегът не е това, което ви привлича, тогава със сигурност стотиците туристически пътеки през кленовите дървета ще ви впечатлят. Като един от водещите производители на кленов сироп в Щатите, селското стопанство е доста развито тук.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser