Преминете към основното съдържание

Естетиката на индустриална тематика в Галерия 2.0

Искате ли да знаете как модерното искуство носи наслада?
© Виктория Петрова

На 12 март в Галерия 2.0 ще бъде представена експозицията "СИМБИОЗА" на авторката Виктория Петрова. Тя е завършила Художествената академия, специалност Живопис. Работила е в ателието на големия Светлин Русев.

В платната й индустриалната тематика е поднесена по неочаквано прецизен и естетичен начин. В месеца на женското начало се докосваме до послание за нежност и естетика, открити в неочаквана среда - дали и днес поетиката е в машините? Художникът ли придава смисъл на света около себе си и ни приобщава към своя прочит или света намира отклик в една душа, настроена да търси тънката нишка на смисъл и красота?

© Виктория Петрова

За авторката

В една част от пътуването, някъде между безгрижната младост и творецът който съзерцава, са картините събрани в експозицията на Виктория Петрова под името „Симбиоза“. Синтезът между форма, цвят и идея, е художествен изказ на нейните търсения. Между машините Виктория търси и се взира за една едва доловима есенция.

© Виктория Петрова

Пластиката и синтетичната машинна визия са вплетени в основата на изтънчена естетика. Трудно съчетание и уникална възможност да погледнем към тази индустриална среда през призмата на естетична концепция, водена от търсенето на деликатност и неочаквано равновесие. Самата Виктория гледа на картините си като на незавършен процес, покана за пътуване напред. Подвижна в неподвижното, тя ни кани на едно пътешествие без край... 

За Галерия 2.0

Gallery  2.0 е споделеното пространство за хора, изкуство и събития, което отвори варти на 15 октомври 2015 г. Авторски магазин, картинна галерия, място за работа и срещи и обмен на идеи в приятелска атмосфера. Случват се изложби, събития с артистична насоченост, прожекции, представяния на автори и идеи, ателиета за деца, професионални срещи. Наред с утвърдените автори от сферите на изкуството и дизайна, Галерия 2.0 предоставя възможност и на млади автори от училищна и университетска степен да се срещнат с градската среда и да покажат творбите си. 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser