Преминете към основното съдържание

Етикет „За еднократна употреба“

Разликата между свалка за една нощ и тръпката от любовната игра

Мъжът, който прави любов, прилича на маймуна, която се опитва да свири на цигулка, е казвал френският писател Оноре дьо Балзак. Но нали с любов и упражнения маймуната е еволюирала в човек? И твърдението, че съвършенството идва с практиката, важи с пълна сила за секса. Въпросът е да се стремим към качество, а не към количество. Защото хората, които харесват повтарящата се до безкрай тръпка от непознатото, са като преситени чревоугодници, търсещи ново екзотично ястие в менюто. А за онези, които предпочитат да правят любов, сексът в една здрава връзка е като най-обикновената, но и най-чиста храна: хляб, плодове, мляко, месо. Които никога не омръзват.

МНОГО ХУБАВО НЕ Е НА ХУБАВО

Има теория, че жените, които преспиват с дузини, дори стотици мъже, нямат високо мнение за себе си. И всяко от еднократните им преживявания ги кара да се чувстват все по-отвратително, но се въртят в омагьосан кръг. Затова не се самообвинявайте, ако не ви влече към забивки за по една нощ. Може би просто не намирате толкова много мъже за достатъчно привлекателни. Дали не е по-добре „сексуалният опит“ да се сведе до няколко, но дълготрайни обвързвания?

Дълбоко в себе си винаги сме знаели, че еднократният секс не е забавен, и практикувайки го, все едно „имитираме“ мъжете бройкаджии. По подобен начин стоят нещата и с приятелството: хората, които твърдят, че имат стотици „най-добри приятели“, нямат нито един такъв. Късметлии сте, ако можете да преброите истинските си приятели само на пръстите на едната ръка. Този принцип важи и в любовта.

Парадоксът е, че сексът, за да бъде вълнуващ, изисква и спонтанност, и опит едновременно. Партньорите, с които си лягаме еднократно, просто ни използват като екстра към самозадоволяването: те не се интересуват от нашите чувства и реакции. Такъв секс е безличен, но оставя неприятното усещане, че си използвала и си била използвана, дори и да си изживяла оргазъм (което според статистиката е много по-трудно да се случи с мъж, когото не познаваш).

От женска гледна точка перфектният любовник съчетава издръжливостта на бегач на дълги разстояния, сръчността на ключар и сърцето на поет. Трудно ще откриете доказателства за наличието на тези качества само с няколко погледа и намигване за „наздраве“.

ЗДРАСТИ - ЧАО!

Всеки път когато спим с някого за пръв път, има опасност изживяването да приключи със „здрасти и чао“. Защото използваме секса не като кулминация на влюбването, а като прелюдия към него, като вариант на опознаването. И често след подобна „обмяна на опит“ със случайни мъже оставаме в неведение дали бихме си паснали с тях и в други области. Сексът е просто среща на нашата животинска страна с нечия друга животинска страна: може да ни подскаже дали мъжът е великодушен или егоист, или пък забавен в леглото. Но няма да ни ориентира за нещата, които ще видим в 99% от времето след това. Като например дали лъже, краде или е отговорен.

Да откраднеш чужд мъж за една нощ също не е решение. Не само че е подло, но е и глупаво – щом е скочил лесно от едно легло в друго, очаквайте директен скок в спалнята на следваща пожелала го жена. Да изневериш на официалната си половинка е най-евтиният афродизиак, познат на мъжете.

На всичко отгоре „едната нощ“ може да се окаже пълен кошмар. Интересен събеседник в бара не винаги означава блестящ любовник.

Какво толкова хубаво има в еднократните афери? Вълнението, бушуващо в стомаха, от това, че го правиш с нов мъж или неловкото усещане, че си с човек, който не знае какво ти харесва и какво не обичаш да правиш в любовната игра? Хубавият секс те кара да се чувстваш уверена, доволна, отпочинала и леко замаяна. Възможно е обаче подобен скок на адреналина да прикрие тъжния факт, че с този мъж сте тотално несъвместими.

ЦВЕТНО ИЛИ СИВО

Как разбираме дали след първия път ще има втори и трети...? Както и при влюбването - зависи много от общуването. Ако всичко, което споделяте, са страстни стенания и сложни пози, след изтичане на „редовното време“ нямате особен шанс за продължение. Да правиш любов вместо „просто секс“ обаче е съвсем различно. Изживяването е като да виждаш една и съща картина, но в ярки цветове, а не в нюанси на сивото. Пробуждат се всички сетива, не само определена зона. Оргазмът при свалките за една нощ е като свиването на мускулите при кихане и кашляне. Докато с човек, когото познаваш и на когото наистина държиш, сякаш избухваш в звездите, защото се включват и сърцето, и въображението. Умът няма граници, а както всички знаем добре, половината от истински страхотния секс се случва в главата.

Ето защо всички груби шеги от рода на „добрият любовник трябва да е сръчен с езика“ всъщност са истина. Зад тях се крие фактът, че за перфектния орален секс трябва ловък оратор – някой, който знае как и какво да говори на жената в леглото. Всеки, който има нужда да знае „е, как беше?“, признава провала си. Но онзи, който казва: „Беше фантастично, искам да знам всичко за теб!“, вероятно ще става все по-добър и по-добър. В случай че му отвръщаме със същото, разбира се...

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser