Преминете към основното съдържание

Ето как токчетата привличат мъжкото внимание!

Демонстрира ни го експеримент, в който 93% от представителите на силния пол тръгват след дамите на високи обувки
Когато доброволките носели токчета, те имали по-голям успех в мисията.
Когато доброволките носели токчета, те имали по-голям успех в мисията. © iStock

С правилните обувки успеваемостта в отношенията ни със силния пол рязко се покачва. Знаем го от опит. Но наскоро бе установено и от серия проучвания, проведени във Франция и публикувани в списание ,,Архиви на сексуалното поведение“.

Във всеки от панелите на експеримента жените участвали в три тура. Един път били обути с равни подметки, след това на ток от 5 см, а накрая – и на 9 см. И всеки път те имали за задача да анкетират на улицата случайни минувачи от силния пол, като въпросите били за равенството между половете и за здравословното хранене.

Когато доброволките носели токчета, те имали по-голям успех в мисията. 83% от мъжете, се съгласявали да прекарат 3-4 минути в отговаряне на въпроси, когато анкетьорката им е с високи обувки. При равните ръстът на успеваемост бил едва 42%.

Чаровни и в гръб

Авторите на експеримента отбелязват, че, за да са сигурни във влиянието на токчетата, са елиминирани всички други възможни фактори, свързани с женския сексапил. Участничките са били идентично облечени в черни костюми с прави поли и бели ризи. Всички те били брюнетки (предишни проучвания сочели, че мъжете са по-склонни да се обърнат след блондинка и дори – да я поканят на среща). Така че, единствената забележима разлика между дамите, наистина били обувките.

© iStock, 93% от мъжете са тръгнали след дамите на токчета.

Друг от панелите на същата серия проучвания се опитал да елиминира и разликите във влиянието, което има върху околните чарът на женското лице. Доброволките били помолени да вървят пред случайни минувачи от силния пол, без да се обръщат. И „случайно“ да си изпуснат ръкавицата. Едва ли е нужно да ви казваме, но, да – 93% от мъжете са тръгнали след дамите на токчета, за да върнат ръкавицата, докато не повече от 62% са направили същото за жена на равни обувки.

Размерът има значение

Защо, питаме се, докато с усърдието на циркови акробати се опитваме да усвоим съблазнителна походка на кокили. Защо мъжете са толкова безпомощни при вида на този израстък на обувната промишленост? Отговорът, според специалисти по сексуално поведение, е в... размера. Само че не на онова, което е между краката, а на самите крака. Токчетата удължават женското тяло и поставят акцент върху една от най-харесваните части от женското тяло: дългите крака.


                КАК ДА СЕ РАЗХОЖДАМЕ НА ВИСОКИ ТОКЧЕТА ДЪЛГО И БЕЗ БОЛКА?


„От еволюционна гледна точка, дължината на женските крака е свързвана със здравето и фертилността на притежателката им“, казват експертите и цитират проучване по темата, публикувано през 2008 г. в списание „Еволюция и човешко развитие“: „Краката спират да растат, след като жените достигнат полова зрялост. Ако една жена има дълги крака, тя най-вероятно е израснала в добра среда, което може да доведе до положителен ефект върху нейната плодовитост.“

Секси геометрия

Еволюцията, разбира се, съвсем не изчерпва всичко. Освен за оптическо издължаване на осанката, специалистите говорят и за извивки. И по-точно – за правилните извивки.

© iStock, Високите обувки променят силуета ни.

Ъгълът, който ходилата ни сключват със земята, когато се качим на високи обувки, драстично променя очертанията на фигурата ни. Гърдите изпъкват повече напред, дупето е повдигнато и чупката в таза го избутва по-назад. Геометрична конфигурация, която не убягва от вниманието на който и да е мъж... и може да ви осигури приятна компания за вечерта.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser