Преминете към основното съдържание

Ето защо Ел Макферсън изглежда така

Вижте какъв начин на живот води звездата, за да има такова тяло на 51
© Instagram

Свръхчовешката красота на Ел Макферсън е несравнима с тази на някои от най-известните и красиви моделки, които са дори два пъти по-млади от нея. Разбира се не само ние, но и половината човечество иска да знае с какво се храни и какъв начин на живот води тази жена. Факт, гените са само едната част на монетата. Самата Ел разкрива в нейния сайт welleco.com какво прави от другата й страна.  

Започва деня си с... изпиването на половин литър вода със стайна температура. Едва след това пие чаша топла вода с лимон за алкализиране на организма. Следва 30-минутна медитация.

В кухнята й винаги има... Натурална кокосова вода, кокосово масло, балсамов оцет и зехтин. Водата съхранява в стъклени бутилки, в стъклени буркани също съхранява и суровия черен шоколад.

Закуската й е...Топла вода с лимон, последвано от нарязано авокадо със слънчогледови семки, както и пресни сезонни плодове. Разнообразието е от ключово значение за Ел Макферсън и затова тя си позволява понякога пудинг. Във водата винаги слага две супени лъжици кокосова вода.

Обяд... Обикновено е вегетариански – салата с авокадо, цвекло, отново слънчоглед, козе сирене и киноа.

Вечеря... Почти винаги включва риба и зеленчуци.

Междинните хранения за Ел Макферсън са... вкусни шейкове и протеинови барове. Обикновено си прави ванилово мляко, което разбърква на блендера с лед и малко протеин на прах.

Нещо, което никога няма да хапне... Нейният начин на хранене е съсредоточен върху алкализиране на организма и включва много плодове и зеленчуци, както растителна храна и червено месо. Почти изключва млечните продукти. Но това не означава, че никога няма да ги консумира.

Любимата й тренировка... Няма такава! Опитва се всеки ден да бъде активна поне един час, като комбинира активности, които й доставят удоволствие – уиндсърф, ски, плуване, планинско ходене...

Коя храна я кара да се чувства виновна... Няма такова нещо като чувство на вина! Ел споделя, че се чувства на върха на удоволствието, но не и виновна, когато яде шоколад, меренге и всичко с кокос, както и когато пие голямо кафе. С годините тя се е научила да се храни балансирано с нещата, които обича.

Коя е следващата голяма тенденция в храненето и начина на живот? „Вярвам, че хората вече по-осъзнато се съсредоточават върху здравословния начин на живот – избират по-чиста храна и се информират повече за тялото си, за това как изглеждат и как се чувстват.

Любимата здравословна закуска... Накиснати в изворна вода сурови бадеми – Ел ги държи навсякъде из къщата, за да може да си хапва. Действието им е като на истински протеинов шейк.

Любимите й Instagram профили... @outerknown е профил на нова еко модна марка, която акцентира върху стила и пътешествията. Екипът черпи вдъхновение от природата и публикуват ежедневно вдъхновяващи снимки на хората. @superelixir публикува много полезни съвети за "алкален" начин на живот.

Съветът, който всички трябва да следват винаги е... Поддържайте се хидратирани, винаги! Водата е най-ефективният източник на здраве – това е мантрата на Ел Макферсън, която изпива задължително 3 литра на ден.

Кой е най-ефективният спорт за поддържане на тялото... Плуване! По 45 минути на ден.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser