Преминете към основното съдържание

Ева Пармакова: "Когато си влюбен, бягаш от действителността"

Докато 17-годишната изпълнителка кротко учи за предстоящите си матури, нейната песен с турския диджей Hakan Akkus стремглаво връхлетя в топ 3 на българските музикални класации.

© личен архив / Вирджиния рекърдс

- Кои са музикалните жанрове и течения, които те вдъхновяват да правиш музика?

- Вдъхновява ме начинът, по който Били Айлиш трансформира поп музиката - в нея има психеделичен мрак и като я слушаш, имаш чувството, че си в красивия ѝ кошмар, но има и нежността на дете. Обичам EDM вайба на Моноар, румънският продуцент, с когото направихме Lipstick. Това е и най-близкото до мен парче като звучене, радиофоничен поп с готин груув, който може да раздвижи и шофьор в задръстване (смее се). Слушам адски много неща и съм всеядна за стилове, защото така сверявам часовника си със случващото се на световната сцена. Денят ми може да започне с трап, да мине през вокъл хаус и фънк, и да свърши с някой намахан трак на Lizzo. Правенето на музика е като мускул, който трябва да тренираш ежедневно. В този процес са важни хората, с които се случва музиката. Разбрах това на Sofia Songwritng Camp - първия международен лагер за писане на песни, в който имах привилегията да работя с бийтмейкъри от екипите на Риана и Кайли Миноуг. Въпреки цялата си тежест като авторитети, тези хора не се надуваха като балон пред кактус, и ме вдъхновиха да музицирам.

- Как разбра, че музиката е това, на което искаш да се отдадеш професионално?

- Пея откакто се помня, освен това семейството ми е супер музикално. Започнах в школата на Бон-бон, после се оказа, че вокалният ми педагог Искра Милкова работи с участниците в X Factor и покрай нея често влизах в бекстейджа на шоуто. Минаха две-три години, преди да събера смелост да отида на кастинг и да покажа какво мога пред многомилионна аудитория. После Саня Армутлиева и екипът на Вирджиния рекърдс повярваха в мен и помогнаха да заживея мечтата си - музиката. Никога не съм имала Б-план за развитието си.


© личен архив / Вирджиния рекърдс

- Прекарала си детството си в Южна Африка, кое ти липсва най-много от там?

- Космополитният дух и пилето с масло, което обожавах да ям там. Хората там са щастливи и с 2, и с 200. Бих се върнала поне за месец там при първа възможност.

- Как се роди колаборацията ти с Hakan Akkus?

- В Instagram. Съвременните технологии са доказателство как двама души могат да създадат нещо много яко без въобще да са се засичали в студио. Hakan ме намери. Гледал мои видеа в YouTube, харесал тембъра ми и поиска да направим трак. Пишеше ми в продължение на година и половина. Първоначално не знаех кой е, питах Google и когато видях, че една от песните му има над 50 милиона гледания си казах Защо не?!. Изпрати бийта на парчето и с Иво Добрев започнахме работа по музиката и текста. И така се случи Runnin, която докато аз си уча кротко за матурите, влезе Топ 3 на най-излъчваните песни в българския ефир.

- Какво е посланието на песента?

- Когато си влюбен бягаш от действителността, бягаш към човека, който те кара да се чувстваш жив. Runnin е песен точно за този безгрижен момент, в който с човека до теб сте си достатъчни.

Още по етикети

Ева Пармакова
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser