Преминете към основното съдържание

Езотериката като обект на съвременното изкуство

Кое е специфичното на предстоящата изложба AMERICANAESOTERICA в Пловдив?
Изложба  AMERICANAESOTERICA в SARIEV Contemporary
Изложба AMERICANAESOTERICA в SARIEV Contemporary

На 11 септември в SARIEV Contemporary ще бъде открита изложбата AMERICANAESOTERICA с куратор Арън Мултън (Лос Анджелис). В нея участват американските художници Майк Буше, Стерлинг Руби, Макс Хупър Шнайдер, Джейсън Меткалф и Джен Уест. На откриването от 20:00 ще присъстват кураторът и художниците Майк Буше и Джейсън Меткалф.

Изложбата е интересна с това, че показва като художествен обект темата за суеверия, ритуали, магии и конспирационни теории. Авторите ще използват като вдъхновение специфичния пловдивски и български контекст за създаването на нови и непоказвани досега творби.

Авторите в изложбата са едни от изключително популярните имена на световната сцена за съвременно изкуство в момента. Така например участията на Майк Буше включват 53-тото Венецианско биенале и самостоятелни изложби в Център Помпиду (Париж) и Музея за съвременно изкуство в Лос Анджелис. Творби на Стерлинг Руби пък са в колекциите на едни от най-престижните институции по света като музея Соломон Р. Гугенхайм, Ню Йорк; музея Уитни, Ню Йорк; музеите за съвременно изкуство в Лос Анджелис и Чикаго, Тейт Модърн в Лондон и други.

MaxHooper-PacificCoastal

Освен изложбата в галерия SARIEV Contemporary АМЕРИКАНАЕЗОТЕРИКА ще включи и видео инсталация на Джен Уест в Кино Космос и намеси в градска среда в рамките на Нощ/Пловдив, 11-12 септември 2015 г.

Max Hooper Schneider - Mineral Complex

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser