Преминете към основното съдържание

FACE to FACE - вдъхновения от близки и далечни пътувания

Станислава Стоянова и Радостина Доганова се срещат в един откровен споделен разговор за "приливите и отливите" в интимното им пространство
© Stanislava Stoyanova

Тематичната изложба „Face to Face” има за цел да проблематизира и обговори мястото на погледа в настоящата действителност.

 Централен момент за изследването на културата на "другостта" е картината „Очи” на Радостина Доганова, която е вдъхновена от пребиваването на авторката в Индия и опознаването на културните, социални и религиозни различия между източната и европейската култура.

В съзвучие с това, серията от картини „Вълните” на Станислава Стоянова, съпроводена от кратката видеоинсталация „Минава време”, проблематизира комплексната връзка на авторката с морето и неговата неизменна част от живота ѝ - от една страна, като символ на вдъхновение, от друга, като съкровен блян по търсенето на погледа на любимия.

Станислава Стоянова е художник, визуален артист, който живее и работи в София, България. През 1998 г. завършва Националната Художествена Академия в София. Има множество международни участия, сред които изложби в Италия (Венеция, Флоренция) и Лондон (Българския Културен Институт). През 2016 създава експерименталната арт платформа BLUESS art studio.

Радостина Доганова, живее и работи в Братислава, където през 2001 т. завършва Художествената академия. Интересите и са предимно в областта на живописта. Авторката има множество изложби в България и чужбина. Нейни творби се намират в частни колекции и галерии в Австрия, Германия, Англия, Америка, Словакия, Хърватска.

Още по етикети

култура , изложби
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser