Преминете към основното съдържание

Fendi Haute Couture пролет-лято 2022: Фантастичен поглед към Рим

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Работата на Ким Джоунс за Fendi винаги изглежда като полет на фантазиите му. Седейки под черен глобус и римски арки, край дим и сияния във въздуха, гледайки как дългите черни рокли една след друга се появяват на подиума, сякаш идващи от неговия космически кораб, бихте могли да се окажете във филм на Marvel.

„Сега модата е доста променена заради това, което се случва в света. Клиентите не могат да го видят, но могат да го усетят с помощта на малко фантазия“, каза Джоунс, визирайки ограниченията, които все още пречат на много клиенти да пътуват до Париж.

Този сезон Джоунс продължи подхода си, ориентиран към вечерното облекло, като Fendi Haute Couture пролет-лято 2022 предложи серия от рокли, за които дизайнерът каза, че илюстрират майсторството и техниките, които не може да покаже в Ready to Wear облеклото. Подобно на предишни колекции, Джоунс използва Рим за вдъхновение. „Градът има толкова древна история. Ние винаги мислим за миналото, настоящето и бъдещето му. Вдъхнови ни идеята за различните времена и влязохме на дълбоко в духовната страна на Рим, почти небесна и космическа”. Космосът, астрологията и небето бяха водещи теми в много колекции. Джоунс успя да смеси градските структури с футуристични образи и да ги приложи към вечерните облекла.

Бижутата от Делфина Делетрез, дъщерята на Силвия Вентурини Фенди, бяха като малка, но сияеща звезда на шоуто. С естествени кристални геодези и аметист, нейните остри черни обеци донесоха агресивен блясък, който допълни космическия романтизъм на Джоунс. Той внесе доза фантазия и приказност със завръщането си. Това беше първото му шоу - висша мода за Fendi - с публика на живо.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser