Преминете към основното съдържание

Fendi пролет-лято 2023 превърна чантите в нежни бижута

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Новата лятна колекция на Fendi ни напомни за края на 90-те и началото на 2000-та г. в Ню Йорк и Лондон. Този път тя беше насочена към спортния минимализъм, нещо по-нетипично за бранда, но същевременно с това Джоунс създаде и много елегантно усещане, използвайки лъскави материи за ушиването на карго панталони, мини поли и макси рокли.

Цветовете са меки и нежни, носещи спокойствие и уют. Преобладават кафявите нюанси, зеленото, розовото и синьото, като забелязахме и няколко визии в бяло и сиво, които подсилиха хармоничното настроение на подиума. Като акцент върху дрехите дизайнерът постави логото с двойно F, направено за първи път от Карл Лагерфелд през 2000 г.

Чантите Peekaboo бяха представени за първи път с верижни презрамки, а миниатюрните модели Fendi First този път са с по-фини верижки и носени като бижута. Както Силвия Вентурини Фенди каза в бележките за пресата: „Всичко идва от идеята около двойното F, което ни кара да виждаме нещата по двойки. Дори чантите стават част от едно семейство: големи и малки”. Кой би предположил, че чантите ще се превърнат в бижута?

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser